duminică, 8 ianuarie 2017

Iarna în Caraibe, în croazieră

O croazieră în Caraibe în această perioadă a anului poate fi o modalitate inedită, dar excelentă de a petrece câteva zile de... iarnă. Aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie o croazieră în Caraibe, cu plecare din Miami, pe 28 ianuarie, croazieră operată de compania Norwegian, cu vasul Norwegian Escape.
Vasul Norwegian Escape este cel mai nou din flota Norwegian Cruise Line, fiind realizat printr-un parteneriat cu liderii din domeniul bucătăriei, divertismentului şi băuturilor. Printre experienţele revoluţionare de la bordul acestui vas se numără două musicaluri câştigătoare de premii Tony, cel mai nou Aqua Park pe apă, un refugiu înzăpezit numit "Snow Room", primul restaurant Margaritaville pe mare şi multe altele.
Program
28 ianuarie: Miami, plecarea ora 16.00
29 ianuarie: pe mare
30 ianuarie: pe mare
31 ianuarie: Charlotte Amalie, St. Thomas, 8.00 - 18.00
1 februarie: Tortola, British Virginia Island, 7.00 - 15.00
2 februarie: pe mare
3 februarie: Nassau, Bahamas, 12.00 - 19.00
4 februarie: Miami, debarcarea ora 8.00
Tarif
- de la 749 euro/persoană
Itinerariu
Miami. Este una dintre destinaţiile în care merită să zăboveşti mai mult decât o jumătate de zi între avion şi vapor. De aceea, varianta propusă este următoarea:
24 ianuarie: Bucureşti 6.20 - 7.30 Roma 10.40 - 16.05 (Alitalia) Miami
Preţ: 521 euro/persoană, dus-întors.
De la aeroportul din Miami ai la dispoziţie metroul, dacă mergi spre zona centrală sau în zone deservite de acesta, sau trenul, pentru zonele mai îndepărtate sau unde nu ajunge metroul. Te poţi caza la hotelul InterContinental, 5 stele. Miami este o mare metropolă americană, dar şi o destinaţie turistică de invidiat. E greu de spus cu ce ar trebui să începi când te afli pentru prima dată la Miami... Miami Beach este una dintre cele mai populare zone, cu plajele sale spectaculoase. Există în Miami un acvariu, o grădină zoologică, un cartier numit Mica Havană, iar oficiile de turism de aici organizează numeroase tururi, mai ales cu vaporaşe. De asemenea, merită să ajungi la Key West.
Charlotte Amalie, St. Thomas. Cel mai important punct de atracţie turistică din capitala Insulelor Virgine Americane este Castelul Bluebeard's, dar şi fortul Christian, sinagoga sau plajele merită să zăboviţi câteva ore.
Tortola, British Virginia Island. Este o insulă vulcanică şi oferă peisaje spectaculoase. Sunt plaje frumoase aici, dar şi situri istorice. De asemenea, se pot face scufundări sau drumeţii spre zona montană a insulei.
Nassau. Este capitala statului Bahamas, aflându-se pe insula New Providence. Merită să descoperi acest oraş într-o plimbare, partea veche, unde se află şi clădirea Parlamentului, fiind cea mai spectaculoasă. La Grădina Zoologică (intarea costă 15 dolari) ai ocazia să vezi şi un show flamingo, iar un  muzeu inedit este cel al piraţilor, unde pentru 12 dolari vei cunoaşte mai îndeaproape tot ceea ce înseamna activitatea de pirat. De asemenea, poţi urca la fortul Fincastle, de unde imaginea panoramică este senzaţională.
Miami. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi poţi vedea ce nu ai apucat să vezi înaintea de îmbarcare sau să revezi ce ţi-a plăcut.
Pentru întoarcerea în ţară, varianta propusă este următoarea:
5 februarie: Miami 20.40 - 11.10 (6 februarie) (Air France) Paris 12.25 - 16.15 (Tarom) Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu