luni, 30 ianuarie 2017

Jurnal de călătorie, Germania 2016 - Frankfurt, Biserica celor Trei Magi

Silueta zveltă a turnului Bisericii celor Trei Magi se poate vedea de departe. Se află pe malul râului Main, cam în dreptul Pieţei Romer, dar pe malul opus. Se vede din multe locuri ale frumosului oraş german, astfel că nu am ratat ocazia s-o fotografiem, mai ales că este înconjurată de verdeaţă, care o pune şi mai bine în valoare.
Din Main Tower, de pe malurile Main-ului sau chiar dintr-o croazieră pe acest râu, biserica este la fel de spectaculoasă. Nu am apucat să o vizităm, dar frumuseţea amplasării sale pe malurile Main-ului ne-a rămas întipărită în minte ca unul dintre simbolurile din Frankfurt.
Este o biserică parohială luterană, un lăcaş de cult aflându-se aici încă din anul 1340, atunci când pe acest loc se afla capela spitalului, care pe 23 iulie 1340 a primit numele celor Trei Magi. Între 1875 şi 1881 a fost realizat un nou lăcaş de cult în stil neo-gotic. În timpul celui de-al doilea război mondial a suferit pagube minore, ulterior în anii '50 şi apoi în anii '60 fiind schimbate vitraliile şi orga.
Aşa se vede Biserica celor Trei Magi din Main Tower
Văzută dinspre Sachsenhausen, turla bisericii pare a se lupta pentru supremaţia cerului din Frankfurt cu celebrii zgârie-nori. E doar o iluzie...
La ora amurgului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu