vineri, 27 ianuarie 2017

La Istanbul, la derby-ul fotbalistic al oraşului de pe malurile Bosforului

În ciuda atentatelor şi a scăderii gradului de siguranţă al turiştilor, totuşi, Istanbulul rămâne o destinaţie greu de ratat sau de evitat. Iar atunci când un sejur, fie şi de numai câteva zile, la Istanbul poate fi cumulat cu eveniment sportiv de excepţie, aşa cum va fi pe 26 februarie derby-ul fotbalistic al oraşului de pe malurile Bosforului, dintre Galatasaray şi Beşiktaş, atunci sunt toate ingredientele pentru o vacanţă reuşită. Aşa că am inclus acest meci pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Istanbul a fost capitala Imperiului Roman de Răsărit şi a Imperiului Otoman, dar niciodată capitala Turciei, dar în ciuda acestei curiozităţi este cel mai vizitat oraş din Turcia şi unul dintre oraşele din lume care se pliază cel mai bine pe ideea de turism, în ciuda tuturor problemelor legate de terorism, care au apărut în ultima vreme. Istanbulul are foarte multe de oferit: de la moschei celebre, la palate impunătoare, de la celebrul bazar la o râvnită croazieră pe Bosfor pentru a vedea cu ochii tăi oraşul de pe două continente.
La stadion
Partida Galatasaray - Beşiktaş are loc pe 26 februarie, de la ora 21.00, pe stadionul "Ali Sami Yen" sau "Turk Telekom Arena", după denumirea comercială. La stadion se ajunge fie cu unul dintre numeroasele autobuze care trec prin zonă, fie cu metroul, pe linia M2, cea mai apropiată staţie fiind Sanayi Mahallesi.
Cum se ajunge la Istanbul?
Avionul rămâne varianta care mi se pare cea mai bună.
24 februarie: Bucureşti 8.35 - 10.50 Istanbul
28 februarie: Istanbul 19.35 - 20.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 117 euro/persoană.
De la aeroportul Ataturk, aflat la 23 km vest de centrul oraşului, cel mai sigur şi convenabil mijloc de transport pentru a ajunge în Istanbul este metroul. Biletul costă 2 lire turceşti (aproximativ 0,7 euro), iar reţeaua de metrou este destul de extinsă. 
Variante de cazare
Ottoman Hotel Imperial Special Category, preţ 202 euro/camera dublă, mic dejun inclus/4 nopţi
Hotel Sultanhan, 4 stele, preţ 261 euro
Radisson Blue Hotel Pera, 5 stele, preţ 294 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu