miercuri, 4 ianuarie 2017

La Montevideo, pe urmele celor care au fost pe "Conte Verde"

"Conte Verde" este numele vaporului care ducea în anul 1930 echipa naţională de fotbal a României în Uruguay, la Montevideo, la prima ediţie a Cupei Mondiale. Nu vă propun să mergem cu vaporul până la Montevideo, dar o incursiune în capitala Uruguay-ului cred că este oricând o idee foarte bună de vacanţă, motiv pentru care am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Arhitectura capitalei celeste este una foarte diversă, de la clădiri neoclasice, precum Catedrala Metropolitană, până la clădirile postmoderniste, World Trade Center sau Antel Telecomunication Tower, cele mai înalte clădiri din Montevideo. Clădiri precum Palatul Legislativ, Palatul Estevez sau Primăria, situate în partea veche a oraşului, poartă o puternică amprentă europeană, ceea ce îi face pe mulţi să spună că Montevideo este cel mai european oraş din afara continentului nostru. Partea veche a oraşului merită explorată pe jos, pentru că vei găsi multe comori, arhitectural şi istoric, iar bucuria ta de turist va fi pe deplin satisfăcută. Şi pentru că am vorbit la început despre Mondialul de fotbal găzduit de Uruguay în 1930, merită o vizită la Estadio Centenario, parte a istoriei fotbalului mondial. Tricolorii au jucat aici, pierzând 0-4 în faţa ţării gazdă, care va câştiga, tot aici, prima finală a Cupei Mondiale.
Cum se ajunge la Montevideo?
22 ianuarie: Bucureşti 6.10 - 8.35 Istanbul 10.20 - 22.25 (Turkish Airlines) Buenos Aires (aeroport Ministro Pistarini) 18.15 (23 ianuarie) (aeroport Jorge Newbery) - 19.00 (Aerolines Argentinas) Montevideo
O menţiune - la Buenos Aires trebuie să schimbi aeroportul, dar timpul este arhisuficient (aproape 24 de ore), astfel încât este recomandabil chiar să te cazezi la un hotel şi să acorzi măcar o jumătate de zi şi pentru a vedea fabuloasa capitală a Argentinei.
29 ianuarie: Montevideo 17.35 - 18.30 (Aerolines Argentinas) Buenos Aires 23.55 - 22.15 (30 ianuarie) Istanbul 1.20 (31 ianuarie) - 1.35 (Turkish Airlines) Bucureşti.
Preţ: 963 euro/persoană.
De la aeroportul situat la 15 km de oraş, cel mai uşor se ajunge în zona centrală cu autobuzul, o călătorie costând 31 de peso uruguayeni (aproximativ 1,4 dolari americani).
Variante de cazare
Holiday Inn Montevideo, 4 stele, preţ 452 euro/camera dublă/6 nopţi
Crystal Palace Hotel, 4 stele, preţ 490 euro
Crystal Tower, 4 stele, preţ 434 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu