duminică, 29 ianuarie 2017

O excursie de o zi din Geneva - Evian

Continui seria prezentării unor variante de excursii de o zi din Geneva cu o destinaţie încântătoare, chiar dacă nu s-ar număra printre cele de top - Evian.
Evian este cunoscută în toată lumea pentru apa sa minerală, una dintre cele mai pure din lume. Este o staţiune balneară, situată pe malul lacului Geneva, un adevărat superlativ al relaxării totale. Nu sunt foarte multe obiective turistice, dar atmosfera este încântătoare, o plimbare pe promenadă, pe malul lacului este o experienţă pe care nu o vei uita prea uşor,
iar printre clădirile în şarmantul stil Belle Epoque poţi găsi un Casino,
un muzeu de artă, un teatru, sediul primăriei. Dar superlativul absolut al luxului, exclusivismului şi rafinamentului le poţi regăsi la Evian Royal Palace & Spa,
un hotel de 5 stele, cu o arhitectură elegantă, situat chiar pe malul lacului, deschis la începutul secolului trecut, un loc care reuneşte tot ceea ce are mai bun de oferit Evian.
Pentru a ajunge de la Geneva la Evian, probabil că cea mai bună variată pentru cine nu are o maşină la dispoziţie este trenul. Există multe trenuri care fac această legătură, dar nu direct, ci este necesar să schimbi la Bellegarde. Astfel, spre exemplu, o variantă foarte bună poate fi următoarea:
Geneva 7.29 - 7.55 Bellegarde 8.09 - 9.38 Evian, preţ 19,80 euro/persoană
Evian 18.22 - 19.50 Bellegarde 20.00 - 20.28 Geneva, preţ 19,80 euro/persoană.
De asemenea, mai ai şi varianta de a merge cu trenul la Lausanne şi de aici să traversezi lacul cu un feribot. Chiar dacă este mult mai spectaculoasă, această variantă este şi mai costisitoare şi îţi lasă şi timp mult mai puţin pentru vizita propiu-zisă în Evian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu