miercuri, 18 ianuarie 2017

Riad, o destinaţie mai puţin turistică din zona Golfului

Atunci când ne gândim la destinaţii turistice din zona Goldului, Riad nu se numără printre primele 3 opţiuni. Cu toate acestea, capitala Arabiei Saudite are multe de oferit celor care preferă să vină aici în loc să meargă în Dubai Abu Dhabi, Muscat sau alte destinaţii din regiune. Un motiv suficient pentru a include Riad pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Riad este un oraş interesant, o metropolă din ce în ce mai modernă, dar care are şi ceva tradiţie faţă de Dubai... Una dintre atracţiile oraşului este Castelul Masmak, o fortăreaţă în stil clasic arab construită în 1865. Partea modernă a oraşului este dominată de câteva turnuri, care fără a intra în topuri la "cel mai", "cea mai", totuşi, arată frumos, se încadrează în peisaj şi reprezintă repere importante din punct de vedere turistic. Burj Al Faisaliyah este unul dintre cele mai interesante turnuri, nu numai prin forma sa mai deosebită. De asemenea, mai există o serie de muzee, dar simpla plimbare prin zona modernă a oraşului poate reprezenta una dintre cele mai plăcute activităţi... turistice. Fără a reuşi să rivalizeze cu Dubaiul, în Riad se găsesc destul de multe mall-uri, dar şi piaţă clasică, foarte apreciată pentru autenticitatea ei.
Cum se ajunge la Riad?
24 ianuarie: Bucureşti 23.40 - 5.20 (25 ianuarie) Doha 8.40 - 10.00 Riad
31 ianuarie: Riad 11.15 - 12.35 Doha 14.10 - 18.15 Bucureşti
Companie: Qatar Airways. Preţ: 587 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună variantă este taxiul sau dacă hotelul la care te cazezi oferă opţiune de transfer spre aeroport, atunci este de luat în calcul.
Variante de cazare
Hilton Garden Inn Olaya, 4 stele, preţ 551 euro/camera dublă/6 nopţi
Voyage Hotel, 4 stele, preţ 688 euro
Carawan Al Fahad, 4 stele, preţ 583 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu