duminică, 22 ianuarie 2017

Un circuit în Vietnam

Poate părea puţin cam prea exotic, dar cei mai mulţi dintre cei interesaţi de turism ştiu că Vietnamul nu mai este demult o destinaţie nepotrivită. Ba. dimpotrivă... Aşa că am inclus un circuit prin Vietnam pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Ziua 1 - 26 ianuarie. Bucureşti - Hanoi
Bucureşti 12.05 - 17.45 Doha 20.40 - 6.55 Bangkok 14.15 - 16.05 Hanoi (Qatar Airways)
Ziua 2 - 27 ianuarie. Sosire Hanoi
Transfer la hotel.
Ziua 3 - 28 ianuarie. Hanoi
Vei face un tur al oraşului Hanoi; vei vizita Mausoleul Ho Chi Minh, în acelaşi complex poate fi văzută şi One Pillar Pagoda (Pagoda pe un pilon), construită de regele Ly Thai To (1049) - ca recompensă pentru soţia sa care i-a dăruit un fiu. Pagoda este din lemn şi se sprijină pe un singur pilon de piatră, ca o floare de lotus, simbolul purităţii la budişti şi reprezintă un monument de referinţă pentru locuitorii din Hanoi. ,
Turul continuă la Templul Literaturii, prima universitate din Vietnam (1070). Vei vizita Templul Quan Thanh - templu taoist din timpul dinastiei Ly
şi Pagoda Tran Quoc, situată pe malul Lacului de Vest, una dintre cele mai vechi pagode budiste din Vietnam.
Turul va continua cu o vizită la Muzeul de Etnografie. Vei admira apoi Lacul Hoan Kiem (Lacul Săbiilor Restaurate) din centrul oraşului.
La final, vei face o plimbare prin Cartierul Vechi din Hanoi, denumit şi 36 de străzi.
Această zonă aglomerată şi înghesuită adăposteşte mii de buticuri şi mici magazine şi poate fi un loc interesant de explorat, mai ales prin intermediul unui cyclo, un inedit mijloc de transport. Seara vei asista la un spectacol de păpuşi pe apă, o formă interesantă de artă nord-vietnameză, care descrie scene din viaţa tradiţională de la ţară şi scene de istorie naţională.
Ziua 4 - 29 ianuarie. Golful Halong
Transfer către Golful Halong, într-o călătorie de-a lungul plantaţiilor mănoase din Delta Fluviului Roşu. În Halong, te vei îmbarca pe nava de croazieră; vei servi prânzul la bord, în timp ce vasul va naviga printre puzderia de insule din golf. Vei petrece noaptea pe vasul de croazieră.
Ziua 5 - 30 ianuarie. Golful Halong - Hanoi - Ho Chi Minh
După debarcarea de pe vas, vei fi transferat la aeroport în Hanoi. Zbor intern Hanoi - Ho Chi Minh. Transfer de la aeroport la hotel.
Ziua 6 - 31 ianuarie. Ho Chi Minh
Vei face un tur de jumătate de zi al oraşului Saigon, denumit şi Ho Chi Minh. Vei vizita cele mai importante atracţii turistice ale metropolei vietnameze: vechea clădire a Poştei din Saigon, construită în stil empire;
Catedrala Notre-Dame, realizată din cărămidă roşie;
Strada Dong Khoi (fosta Rue Catinat) şi clădirea Operei; Reunification Hall, fostul Palat Prezidenţial,
o clădire cu un rol important în istoria ţării - pe 30 aprilie 1975, când Saigonul a capitulat, către această impozantă clădire şi-au îndreptat tancurile luptătorii nord-vietnamezi.
Ziua 7 - 1 februarie. Delta Mekong
Transfer din Ho Chi Minh la Delta Mekong. Te vei îmbarca pe un vas tradiţional şi vei trece pe lângă piaţa plutitoare Cai Be. Vei trece apoi pe la fabricile locale ce produc pastă de orez, pop corn din orez şi dulciuri din nucă de cocos şi vei putea degusta din aceste produse. Vei descoperi minunate peisaje şi vei observa viaţa tradiţională din Delta Mekong.
Ziua 8 - 2 februarie. Phan Thiet
Transfer din Ho Chi Minh către Phan Thiet.
Ziua 9 - 3 februarie. Phan Thiet
Timp liber la dispoziţie pentru plajă sau explorarea zonei pe cont propriu.
Ziua 10 - 4 februarie. Phan Thiet
Timp liber la dispoziţie pentru plajă sau explorarea zonei pe cont propriu.
Ziua 11 - 5 februarie. Plecarea din Vietnam
Transfer de la hotel din Phan Thiet la aeroportul din Ho Chi Minh.
Ho Chi Minh 18.05 - 5.50 (Turkish Airlines) Istanbul
Ziua 12 - 6 februarie. Sosirea la Bucureşti
Vei avea la dispoziţie aproape o zi întreagă pentru o plimbare prin Istanbul, pe malul Bosforului. Apoi, îşi vei continua drumul spre casă:
Istanbul 19.35 - 20.20 (Tarom) Bucureşti.
Mai există şi alte variante pentru un circuit în Vietnam, cel prezentat fiind oferit de compania Eturia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu