marți, 24 ianuarie 2017

Un festival de iarnă într-un splendid oraş olandez - Utrecht

Sunt multe festivaluri de iarnă, care îmbină practicarea unor sporturi de iarnă cu muzica şi buna-dispoziţie. Fiecare are farmecul său, dar în rândurile care urmează vă prezint un festival de iarnă (Sneeuwbal), care are loc într-un splendid oraş olandez, Utrecht. Acest eveniment l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Utrecht este un oraş frumos, un oraş cu un centru vechi splendid, dar cu un aer tineresc, dat şi de vioiciunea oamenilor pe malurile canalelor, dar mai ales de zecile de mii de tineri care învaţă la celebra universitate de aici. Centrul este cochet, uşor de parcurs pe jos şi dominat de silueta turnului unei impresionante catedrale. Străzile înguste, pavate, cu căsuţe joase, toate dau un farmec aparte acestui loc. Chiar dacă iarna nu este o vreme prea prietenoasă, fiind destul de frig şi, mai ales, curent pe canalele care străbat zona centrală a acestui oraş, totuşi, o cazare inspirată, care să-şi permită să te încălzeşti repede, poate fi atuu-ul pentru o vacanţă reuşită la festivalul Sneeuwball.
La festival
Festivalul Sneeuwbal are loc în parcul Transwijk, îmbinând sporturile de iarnă cu muzica house şi tehno. Există numeroase modalităţi de a contracara efectele frigului - practicarea unor sporturi de iarnă, dar şi mâncare şi băutură calde. Festivalul are loc sâmbătă, 28 ianuarie.
Cum se ajunge la Utrecht?
Extrem de simplu: cu avionul până la Amsterdam şi apoi, direct din aeroport, cu trenul, călătoria având o durată de maximum 30 minute.
Sigur, poţi face o escală, fie la dus, fie la întors şi în Amsterdam, pentru a vedea acest frumos oraş iarna. E frig, dar măcar una-două zile, tot merită.
26 ianuarie: Bucureşti 6.00 - 8.05 Amsterdam
31 ianuarie: Amsterdam 20.45 - 00.30 Bucureşti
Companie: KLM. Preţ: 186 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Variante de cazare
NH Centre, 3 stele, preţ 155 euro/camera dublă/noapte
Mitland, 4 stele, preţ 105 euro
Malie Hotel, 4 stele, preţ 113 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu