marți, 14 februarie 2017

Bogota - sună periculos, dar este atât de frumos!

Când spui Columbia parcă ai o oarecare reţinere, pentru că sună destul de periculos. Cu toate acestea, capitala ţării este un oraş extrem de frumos, cu multe locuri de maximă atracţie turistică. Cu alte cuvinte, sună periculos, dar este atât de frumos! Aşa că am inclus Bogota pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Bogota are multe de oferit din punct de vedere turistic. Cartierul istoric La Candelaria, unde vei putea admira Plaza de Bolivar şi cele mai importante edificii din Bogota. Aici se află statuia lui Simon Bolivar, primul monument public ridicat în capitala columbiană; Capitoliul, Palatul Cardenalicio (fostul palatul arhiepiscopal), biserica colonială El Sagrario, Casa del Florero (Casa Independenţei), Palatul de Justiţie, Palatul Lievano (Primăria oraşului), Catedrala (a cărei construcţie a fost proiectată de călugărul Dominogo de Petres). De asemenea, merită să vezi Muzeul Aurului, cu o colecţie de peste 36.000 obiecte din aur, lemn şi piatră care au aparţinut precolumbienilor. Poţi urca folosind un funicular la Cerro de Monserrate, o frumoasă biserică albă din 1657. Într-un splendid conac în stil colonial se află Muzeul Muzeul Botero, aici aflându-se lucrările lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan din Columbia, dar tot aici se mai găsesc şi lucrări ale lui Picasso, Renoir, Dali sau Matisse.
Cum se ajunge la Bogota?
19 februarie: Bucureşti 7.05 - 8.45 Frankfurt 13.25 - 19.35 Bogota
27 februarie: Bogota 21.15 - 14.15 (28 februarie) Frankfurt 21.15 - 00.30 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 1.108 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
Majoritatea hotelurilor care se respectă asigură transferul la şi de la aeroport, ceea ce este una dintre cele mai bune opţiuni.
Variante de cazare
NH Royal Urban 93, 4 stele, preţ 480 euro/camera dublă/8 nopţi
Dann Carlton, 5 stele, preţ 537 euro
Morrison 114, 5 stele, preţ 726 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu