joi, 9 februarie 2017

Carnavalul de la Cadiz

Februarie este luna carnavalurilor, în toate colţurile lumii având loc tot felul de festivaluri, care mai de care mai cunoscut, care mai de care mai inedit. Unul dintre festivalurile mai puţin cunoscute la noi, dar desfăşurat într-o zonă de vis este Festivalul de la Cadiz, care are loc în perioada 23 februarie - 5 martie şi pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Cadiz este un splendid oraş de pe coasta andaluză a Atlanticului, dincolo de Gibraltar, un loc unic chiar şi pentru diversificatul peisaj iberic. Cadiz se întinde pe o lungă peninsulă, importanţa strategică asupra intrării în Mediterana fiind cheia dezvoltării sale şi a interesului constant manifestat de toate puterile lumii asupra sa. Este cel mai vechi oraş din Europa de Vest, fiind fondat de marinarii fenicieni în urmă cu 3.000 de ani, motiv pentru care în oraş şi în împrejurimile sale se găsesc numeroase vestigii istorice şi arheologice. Există de altfel un muzeu de arheologie, dar şi zidurile vechi, care vorbesc toate despre istoria locului. Catedrala este un obiectiv care nu trebuie rata, iar urcarea în turnul nordic permite vederi panoramice senzaţionale.
La festival
Carnavalul de la Cadiz datează din secolul al XVI-lea, fiind cel mai vechi din Peninsula Iberică. Influenţat de mult mai celebrul Carnaval de la Veneţia, al cărui partener comercial era Cadizul în acea perioadă, acest carnaval este o feerie de culori, cu inegalabile costume, parade, dar şi o regină a carnavalului. În Plaza de las Flores este un cor pe un carusel plutitor, sunt spectaculoase focuri de artificii, un prilej excelent de muzică, dans, voie bună, dar şi mâncare deosebit de gustoasă, stropită din belşug cu băuturi.
Cum se ajunge la Cadiz?
22 februarie: Bucureşti 8.10 - 11.15 (Tarom) Madrid 8.35 (23 februarie) - 9.40 (Iberia) Jerez de la Frontera
6 martie: Jerez de la Frontera 17.40 - 18.50 (Iberia) Madrid 12.15 (7 martie) - 17.10 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 365 euro/persoană.
De la aeroport există varianta autobuzului sau a trenului, care ajunge până în Cadiz, preţul unui bilet fiind de aproximativ 5 euro. În plus, orarul de zbor îţi permite o cazare în zona aeroportului din Madrid şi posibilitatea de a petrece câteva ore bune în capitala Spaniei.
Variante de cazare
Tryp Cadiz La Caleta, 4 stele, preţ 2.106 euro/camera dublă/11 nopţi
Hotel Playa Victoria, 4 stele, preţ 2.149 euro
Occidental Cadiz by Barcelo Hotels Group, 4 stele, preţ 1.648 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu