marți, 7 februarie 2017

Croazieră în zona Golfului Persic

Iarna de la noi este anotimpul ideal pentru o vizită în zona Golfului Persic, iar o croazieră poate fi cea mai bună modalitate pentru a vedea mai multe oraşe, mai multe ţări, toate într-un singur sejur. Aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie o croazieră cu plecare din Dubai, pe data de 27 februarie.
Croaziera este realizată cu nava Vision of the Seas a companiei Royal Caribbean Cruise Line. Este o navă recent renovată, care oferă cabine noi, spectacole de acrobaţii, dar şi un imens ecran de pe care poţi urmări cele mai noi de pe marginea piscinei. Nu lipsesc numeroasele restaurante, un centru spa, un solar, casino-ul,  dar şi spectacole de tip Broadway.
Program
27 februarie - Dubai, ora 18.00, plecarea
28 februarie - Khasab (Oman), 8.00 - 17.00
1 martie - Muscat (Oman), sosirea ora 9.00
2 martie - Muscat (Oman), plecarea ora 18.00
3 martie - pe mare
4 martie - Abu Dhabi, 8.00 - 18.00
5 martie - Dubai, debarcarea ora 8.00
Tarif
- de la 409 euro/persoană
Itinerariu
Dubai. Merită să profiţi pentru câteva zile în plus în Dubai, aşa că o variantă bună ar fi următoarea:
23 februarie: Bucureşti 23.40 - 5.20 (24 februarie) Doha 9.00 - 11.05 Dubai
De la aeroportul internaţional ai varianta metroului până în aproape orice colţ al Dubaiului. Te poţi caza la hotelul Coral Deira, 4 stele, preţ 350 euro/camera dublă/24-27 februarie, şi ai câteva zile pentru a explora modernul oraş de pe malul Golfului Persic. Sunt multe lucruri de văzut... Poate nu ar trebui să ratezi Burj Khalifa şi spectacolul nocturn al fântânilor, Burj al Arab şi plajele sale, mall-urile din Dubai, dar şi mai noua Miracle Garden.
Khasab (Oman). Oraşul aparţine de Oman, iar aici sunt de văzut Castelul Khasab, construit de portughezi în secolul al XVII-lea, mai multe forturi, dar şi portul şi moscheea.
Muscat (Oman). În Muscat sunt mai multe forturi frumoase, dar şi interesante. De asemenea, Marea Moschee, dar şi faleza, cu imagini desprinse din poveştile cu 1001 nopţi.
Abu Dhabi. Punctul de maximă atracţie turistică este Marea Moschee Sheikh Zayed - una dintre cele mai opulente şi interesante moschei din întreaga lume. De asemenea, Palatul Emiratelor este un alt loc unde opulenţa, bogăţia şi extravaganţa apar ca repere ale culturii arabe. Este unul dintre cele mai luxoase şi elegante hoteluri din lume, totul fiind acoperit cu aur. Tot aici ar mai fi Ferrari World, dar şi Corniche, cu panorame senzaţionale.
Dubai. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi te mai poţi răsfăţa cu frumuseţea locurilor. Pentru întoarcerea în ţară varianta aleasă este următoarea:
6 martie: Dubai 12.55 - 13.05 Doha 14.10 - 18.15 Bucureşti
Companie: Qatar Airways. Preţ: 393 euro/persoană, pentru zborul dus-întors, cu toate taxele incluse.

Un comentariu:

  1. În Khasab nu ratați excursia cu bărcile în fiordurile golfului şi întâlnirea garantată cu delfinii.

    RăspundețiȘtergere