sâmbătă, 4 februarie 2017

Dublu city-break: Barcelona - Haifa

Barcelona şi Haifa sunt două oraşe frumoase, spectaculoase chiar, ambele aflate pe ţărmul Mediteranei şi în ambele fiind vremea mult mai plăcută decât este pe la noi. Motive suficiente pentru a "uni" cele două oraşe într-un dublu city-break, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Bucureşti - Barcelona
15 februarie: Bucureşti 8.30 - 10.40 Barcelona
Companie: Tarom. Preţ: 143 euro/persoană.
De la aeroport există autobuze care fac legătura cu centrul capitalei catalane. Te poţi caza la hotelul Tryp Apolo, 4 stele (310 euro/camera dublă/3 nopţi). Sunt multe frumuseţi pe care le oferă Barcelona, dar nu ar trebui ratate Rambla, Rambla del Mar, zona portului, Barceloneta, Piaţa Spaniei cu celebrele sale fântâni, Sagrada Familia, Parc Ciutadela (unde se află şi Arcul de Triumf, dar şi Grădina Zoologică), Montjuic, Tibidabo sau chiar şi celebrul stadion Nou Camp.
Barcelona - Haifa
18 februarie: Barcelona 23.59 - 5.05 (19 februarie) Tel Aviv
Companie Iberia. Preţ: 176 euro/persoană.
De la aeroportul din Tel Aviv există un tren direct spre Haifa, călătoria având o durată puţin mai mare de o oră. Te poţi caza la hotelul The Colony, 4 stele (334 euro/camera dublă, mic-dejun/2 nopţi). Punctul cel mai cunoscut din punct de vedere al atractivităţii turistice este Grădina Bahai, de o frumuseţe răpitoare şi oferind vederi panoramice senzaţionale. Mai sunt şi alte obiective interesante: biserica de pe Stella Maris, fortul, universitatea, muzeul maritim, dar şi plaje foarte generoase.
Haifa - Bucureşti
Poţi lua trenul înapoi spre aeroportul din Tel Aviv, de unde există cursă directă spre România.
22 februarie: Tel Aviv 00.30 - 3.15 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 173 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu