vineri, 17 februarie 2017

Dublu city-break: Dundee - Paris

Există o serie de destinaţii aproape standard pentru city-break-uri, cum ar fi Paris, dar şi destinaţii mai puţin obişnuite, fie pentru că nu existe curse directe din România, fie din alte motive, aşa cum este Dundee, cochetul oraş scoţian. M-am gândit că unim cele două oraşe într-un dublu-city-break ceva mai inedit, astfel că am inclus această variantă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Bucureşti - Dundee
23 februarie: Bucureşti 7.00 - 9.00 Glasgow
Companie: Blue Air. Preţ: 52 euro/persoană, fără bagaj de cală. De la aeroport ajungi în centru, în apropierea gării cu autobuzul Arriva 500. O călătorie durează 20 minute şi costă 4,20 lire sterline. De la gara din Glasgow, sunt numeroase trenuri ale companiei Scotrail care merg la Dundee, o variantă bună putând fi cel de la ora 10.26, care ajunge la 12.01, preţul unui bilet fiind de 33,20 lire sterline.
Cazare: hotelul Holiday Inn Express, 3 stele, preţ 302 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi.
Dundee este o localitate nu foarte mare din Scoţia, aflată la nord-est de capitala Glasgow, pe malul Mării Nordului, fiind şi un important port. Aici găsim mai multe biserici, câteva castele medievale, dar localitatea are un farmec specific britanic, este foarte cochetă, astfel că vei putea petrece câteva zile extrem de agreabile. Cea mai bună modalitate de a vedea întreaga zonă este ascensiunea pe o colină din apropiere, unde se află un monument, dar de unde se vede totul superb.
Dundee - Paris
26 februarie: Glasgow 17.55 - 20.45 Paris
Companie: Easy Jet. Preţ: 105 euro/persoană, fără bagaj de cală. De la Dundee se ajunge la Glasgow cu trenul, iar la Paris, de la aeroportul Charles de Gaulle poţi lua trenul RER, care ajunge în zona Halelor - Notre Dame.
Cazare: hotelul Des Arenes, 3 stele, preţ 247 euro/camera dublă/3 nopţi.
Parisul este un oraş care nu mai are nevoie de multe prezentări. Indiferent cât stai sau dacă ai mai fost ori nu în capitala franceză sunt o serie de lucruri care nu ar trebui ratate: Champs-Elysees, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Luvru, Domul Invalizilor, Sacre Coeur, pieţe, parcuri, dar mai ales cheiul Senei, o croazieră fiind de neratat, mai ales la momentul amurgului.
Paris - Bucureşti
1 martie: Paris 12.00 - 15.50 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 52 euro/persoană, fără bagaj de cală. Se pleacă de pe aeroportul Beauvais, astfel că va fi nevoie să iei un autobuz de la Porte Maillot, dincolo de Arcul de Triumf, autobuz care pleacă din această piaţă cu 3 ore înaintea zborului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu