luni, 20 februarie 2017

Larissa, o destinaţie surprinzătoare în inima vechii Elade

Despre Grecia aproape toată lumea crede că ştie totul şi că a văzut tot ceea ce înseamnă Grecia - fie că vorbim de insule, fie că vorbim de Grecia continentală. Dar mai sunt şi locuri neştiute, nebănuite sau, oricum, măcar mai puţin... turistice, chiar dacă sunt de o frumuseţe rară şi încărcate de pagini de istorie. Un astfel de loc este Larissa, astfel că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Larissa este un oraş modern, dar şi încărcat de istorie, un oraş cu mult străzi cu zone pietonale, dar şi cu peisaje absolut minunate. În apropiere se află Muntele Olimp, un adevărat epicentru al culturii elene şi chiar mondiale. De asemenea, în apropiere se află şi Valea Tempi cu râul Pinios şi păduri de o frumuseţe rară. Tot la doi paşi de oraşul Larissa este şi satul Tynasos, un centru al băuturilor tradiţionale ouzo şi tsipouro. În oraş se pot vizita Muzeul de Arheologie, teatrul, Muzeul Folcloric, galerii de artă şi Catedrala St. Achilios. Dar dincolo de toate, rămâne definitorie apropierea de Olimp, leagănul zeilor şi al multor legende.
Cum se ajunge la Larissa?
Cel mai bun mod de a ajunge la Larissa este cu maşina, acest oraş aflându-se la aproximativ 150 km de Salonic, un oraş în care se ajunge uşor cu maşina din România.
Variante de cazare
Hotel Imperial, 5 stele, preţ 285 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi
Divani Palace, 5 stele
Grand Hotel, 3 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu