vineri, 3 februarie 2017

O destinaţie de vacanţă în orice anotimp - Paphos (Cipru)

Paphos (Cipru) este o destinaţie de vacanţă pentru orice anotimp, pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie, fiind un loc de pe Insula Afroditei unde poţi îmbina relaxarea, plaja cu vizitarea unor obiective turistice interesante.
Paphos este situat în extremitatea sud-vestică a insulei Cipru, fiind considerat locul naşterii zeiţei Afrodita. Oraşul este împărţit în două, sus pe deal fiind centrul comercial, în vreme ce în partea inferioară sunt mai multe puncte de interes arheologic, dar şi majoritatea hotelurilor şi tavernelor. De asemenea, pe malul Mediteranei se află o superbă promenadă, care oferă vederi spectaculoase, dar şi posibilitatea unei plimbări de neuitat fie dimineaţa devreme, fie seara târziu sau în orice alt moment al zilei. Există în serie întreagă de obiective care nu ar trebui ratate: ruinele Caselor Dionysos şi Theseus, din ambele păstrându-se mozaicuri de mare valoare, Mormintele Regilor, Fortul Paphos,
sătucul Tala Village
cu Mănăstirea Neofit Agios, Centrul Episcopal, Coral Bay,
Odeon - un amfiteatru grecesc,
Parcul Păsărilor - 15,50 euro, biletul de intrare.
În privinţa transportului şi a cazării este cel mai indicat să soliciţi o ofertă unei agenţii, existând numeroase chartere şi sejururi de-a lungul întregului an care îţi asigură toate condiţiile pe care le vrei de la un sejur pe Insula Afroditei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu