duminică, 12 februarie 2017

O excursie de o zi din Geneva - Annecy

Aşezarea geografică a Genevei, în extremitatea sud-vestică a Elveţiei, înconjurată practic de Franţa, îţi permite ca într-un sejur la Geneva să poţi vedea şi câteva oraşe din Franţa în excursii de o zi. Una dintre aceste localităţi este Annecy, pe care chiar am avut posibilitatea s-o vedem, exact în cadrul unui sejur la Geneva.
Annecy este un oraş absolut superb, situat pe malul lacului cu acelaşi nume, un lac străjuit de creste semeţe, care depăşesc şi 2.500m. Se fac şi croaziere pe lac, cu diverse tipuri de ambarcaţiuni, o experienţă memoorabilă, cu peisaje pe care nu le vei uita mult timp...
Pe deplin meritat, dar în acelaşi timp, nedrept faţă de frumuseţea restului oraşului, promenada şi zona adiacentă lacului sunt cele mai căutate şi cele mai cunoscute repere pentru turistul venit aici o singură zi. În jurul lacului sunt numeroase zone verzi - Jardins de l'Europe, promenada Jacquet, parcul Le Paquier, Le Champs de Mars.
În centrul vechi al oraşului, ar fi de văzut Catedrala St. Pierre, dar mai ales castelul de pe a cărui terasă vederile panoramice sunt senzaţionale.
De asemenea, centrul vechi este traversat de un canal, malurile sale extrem de pitoreşti fiind loc preferat de plimbare atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.
La Annecy se ajunge foarte uşor de la Geneva. Există mai multe curse de autobuz directe, dar în ciuda celor numai 40 km, traseul nu este pe autostradă, ci prin toate localităţile de pe traseu, ceea ce sporeşte atractivitatea prin frumsueţea peisajelor şi a localităţilor traversate. Preţul unui bilet dus-întors este 31 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu