duminică, 19 februarie 2017

Un fabulos circuit în jurul lumii

Dacă vrei cu adevărat o experienţă memorabilă, atunci un circuit în jurul lumii poate fi răspunsul, iar o variantă de acest gen - Moscova - Shanghai - Sydney - Bogota - Miami - Casablanca - Doha - am propus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Bucureşti - Moscova
22 februarie: Bucureşti 12.40 - 16.40 Moscova
Companie: Aeroflot. Preţ: 129 euro/persoană.
De la aeroport există mai multe variante de a ajunge în zona centrală - tren, autobuz, bine conectate apoi la reţeaua de metrou, astfel că în funcţie de zona unde vrei să ajungi ai de unde alege.
Cazare: President Hotel, 4 stele, preţ 517 euro/camera dublă. mic-dejun/4 nopţi.
De departe, cel mai cunoscut şi reprezentativ loc din Moscova este Piaţa Roşie, unde se află Kremlinul, Mausoleul lui Lenin, Basilica Sf. Vasile. Piaţa este impresionantă prin proporţiile sale şi dacă te gândeşti la momentele istorice care au avut loc aici, cel puţin în ultima sută de ani. Spiritul vechii Moscove poate fi regăsit pe strada "Old Arbat" şi mai merită văzute, măcar la exterior Muzeul Puşkin, Galeriile Tretiakov, Teatrul Balşoi, parcul Gorki sau Turnul Ostankino. Sigur, vei remarca şi Universitatea, care seamănă cu fosta Casă a Scânteii de la noi, iar unul dintre lucrurile care nu trebuie ratate la Moscova este o plimbare pe malurile râului care a dat numele capitalei fostului imperiu sovietic. Dacă vei circula cu metroul prin capitala rusă vei avea ocazia să vezi adevărate opere de artă în care au fost transformate staţiile. Şi poate vei fi surprins să constaţi că în afara clădirilor specific ruseşti, în Moscova sunt şi cartiere de zgârie-nori, clădiri fanteziste, frumos luminate, un amalgam interesant, care merită văzut.
Moscova - Shanghai
26 februarie: Moscova 20.05 - 9.45 (27 februarie) Shanghai
Companie: Aeroflot. Preţ: 203 euro/persoană.
De la aeroport, o experienţă interesantă este să luaţi un tren magnetic, biletul costând 75 RMB (aproximativ 38 lei). În numai 8 minute, veţi coborî în gara din Shanghai.
Cazare:  Pudi Boutique Hotel Fuxing Park, 5 stele, preţ 418 euro/camera dublă/3 nopţi.
O plimbare pe promenadă, la orice oră din zi sau din noapte, este una dintre cele mai plăcute experienţe din Shanghai. Templul din jad al lui Buddha - adăposteşte două statui Shakyamuni, extrem de valoroase. Se află în nord-vestul cartierul Anyuan Lu. Intrarea costă 40 RMB (20 lei). Parcul Longhua - se află în sud-vestul oraşului şi găzduieşte un templu şi pagoda Longhua, care datează din anul 247! Turnul de televiziune "Perla Orientală" - se află în parcul Pudong. Are o înălţime de 468 metri. Se vizitează şi oferă o imagine panoramică superbă asupra întregii regiuni. Intrarea costă 50 RMB (25 lei). Turnul Jinmao - situat tot în parcul Pudong, are la etajul 88 un restaurant panoramic, cu privelişti incredibile. Accesul se face contra sumei de 50 RMB (25 lei). Grădina Botanică - Zoologică - intrarea costă 40 RMB (aproximativ 20 lei) şi este o adevărată minune în care poţi petrece cu uşurinţă o zi. Artera comercială Nanjing - se află între Piaţa Poporului şi Bund, fiind zona pietonală traversată zilnic de peste un milion de persoane! Bund - este zona cu o mulţime de instituţii, mai ales financiar-bancare, dar şi zona de unde se pleacă în croaziere pe râul Huangpu, precum şi locul din care se deschide cea mai frumoasă panoramă asupra cartierul Pudong. Oraşul Vechi - oferă imaginea unei diferenţe uriaşe între zgârie-norii ultramoderni şi tradiţia chineză. Grădinile Imperiale Yu şi bazarul Yuyuan oferă imaginea tradiţionalismului chinez, ambele atracţii turistice fiind înconjurate de străzi înguste şi căsuţe modeste.
Shanghai - Sydney
3 martie: Shanghai 1.35 - 7.15 Kuala Lumpur 9.10 - 20.20 Sydney
Companie: Air Asia. Preţ: 234 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună soluţie pentru a ajunge în zona centrală a oraşului este metroul.
Cazare: Ibis Darling Harbour, 4 stele, preţ 669 euro/camera dublă/4 nopţi.
De departe, cel mai cunoscut simbol al oraşului este clădirea Operei, aflată în apropierea portului. În aceeaşi zonă, podul din port oferă panorame spectaculoase, putându-se urca în Panorama Pylon (8,50 dolari australieni). De la Circular Quay poţi lua un feribot, care traversează portul spre Grădina Zoologică din Taronga. Nu sunt de ratat nici o serie întreagă de muzee, galerii de artă, parcuri, zona districtului financiar, dar şi Acvariul sau Parcul Olimpic.
Sydney - Bogota
7 martie: Sydney 11.30 - 6.30 (United Auirlines) Los Angeles 9.15 - 19.30 (Avianca) Bogota
Preţ: 1.080 euro/persoană.
De la aeroport există mai multe variante, dar majoritatea hotelurilor oferă transferul, ală că aceasta ar fi cea mai bună şi la îndemână soluţie.
Cazare: Hotel Tequandema, 5 stele, preţ 280 euro/camera dublă, mic-dejun/4 nopţi.
Bogota are multe de oferit din punct de vedere turistic. Cartierul istoric La Candelaria, unde vei putea admira Plaza de Bolivar şi cele mai importante edificii din Bogota. Aici se află statuia lui Simon Bolivar, primul monument public ridicat în capitala columbiană; Capitoliul, Palatul Cardenalicio (fostul palatul arhiepiscopal), biserica colonială El Sagrario, Casa del Florero (Casa Independenţei), Palatul de Justiţie, Palatul Lievano (Primăria oraşului), Catedrala (a cărei construcţie a fost proiectată de călugărul Dominogo de Petres). De asemenea, merită să vezi Muzeul Aurului, cu o colecţie de peste 36.000 obiecte din aur, lemn şi piatră care au aparţinut precolumbienilor. Poţi urca folosind un funicular la Cerro de Monserrate, o frumoasă biserică albă din 1657. Într-un splendid conac în stil colonial se află Muzeul Muzeul Botero, aici aflându-se lucrările lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan din Columbia, dar tot aici se mai găsesc şi lucrări ale lui Picasso, Renoir, Dali sau Matisse.
Bogota - Miami
11 martie: Bogota 14.35 - 18.51 Miami
Companie: American Airlines. Preţ: 298 euro/persoană.
De la aeroportul din Miami ai la dispoziţie metroul, dacă mergi spre zona centrală sau în zone deservite de acesta, sau trenul, pentru zonele mai îndepărtate sau unde nu ajunge metroul.
Cazare: The Langford Hotel, 4 stele, preţ 578 euro/camera dublă/4 nopţi.
Miami este o mare metropolă americană, dar şi o destinaţie turistică de invidiat. E greu de spus cu ce ar trebui să începi când te afli pentru prima dată la Miami... Miami Beach este una dintre cele mai populare zone, cu plajele sale spectaculoase. Există în Miami un acvariu, o grădină zoologică, un cartier numit Mica Havană, iar oficiile de turism de aici organizează numeroase tururi, mai ales cu vaporaşe. De asemenea, merită să ajungi la Key West.
Miami - Casablanca
15 martie: Miami 18.10 - 6.15 (16 martie) Lisabona 13.40 - 15.20 Casablanca
Companie: TAP. Preţ: 497 euro/persoană.
De la aeroport se poate ajunge în oraş cu trenul, autobuzul sau taxiul, varianta cea mai convenabilă fiind cea a trenului.
Cazare: Imperial Hotel, 4 stele, preţ 284 euro/camera dublă, mic-dejun/4 nopţi.
Zona portului este foarte frumoasă, Atlanticul având un aer aparte... Aproape se află şi Moscheea Hasan al II-lea, cel mai reprezentativ edificiu din oraşul marocan. Apoi, poţi să te plimbi pe faimosul bulevard Mohammed al V-lea, prin bazar, unde sigur vei găsi ceva de cumpărat, dar şi prin Vechea Medina, locul în care se spune că poţi găsi peisaje familiare din filmul "Casablanca".
Casablanca - Doha
20 martie: Casablanca 14.00 - 23.55 Doha
Companie: Qatar Airways. Preţ: 446 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai comodă şi avantajoasă modalitate este taxiul.
Cazare: Saraya Corniche Hotel, 5 stele, preţ 234 euro/camera dublă/3 nopţi
Doha este o alternativă din ce în ce mai interesantă pentru o vacanţă în zona Golfului. Printre obiectivele care nu trebuie ratate într-o vacanţă în Doha se numără Marea Moschee (cu un amestec spectaculos de arhitectură tradiţională şi modernă, dar unde nu se poate intra), fortul Al Wajbah (considerat cel mai vechi dintre numeroasele forturi şi cetăţi din Doha; în apropierea sa se află o oază de o frumuseţe rară), Turnurile Barzan, iar dintre muzee, cel de Artă Islamică ar merita şi nu pentru că intrarea este liberă, ci (şi) pentru că a fost proiectat de arhitectul celebrei piramide de la Luvru, din inima Parisului. Promenada Al Corniche, dar şi numeroase mall-uri şi pieţe tradiţionale, dintre toate detaşându-se Villaggyo, o adevărată Veneţie.
Doha - Bucureşti
24 martie: Doha 3.50 - 8.15 Istanbul 16.55 - 17.15 Bucureşti
Companie: Pegasus Airlines. Preţ: 173 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu