duminică, 5 martie 2017

Câteva zile la Londra

Sfârşitul lunii martie este un moment bun pentru a vizita capitala britanică, Londra, fiind momentul în care şi vremea se îndreaptă considerabil, dar şi natura prinde viaţă. În plus, Londra este unul dintre oraşele care merită văzute în orice anotimp, având multe lucruri de oferit indiferent de vreme. De aceea, am inclus Londra pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Sunt atât de multe lucruri de făcut în Londra încât este foarte greu ce să faci în numai câteva zile. Câteva puncte nu ar trebui ratate: Big Ben, catedrala Westminster, Palatul Buckingham (cu celebrul moment al schimbării gărzii), Trafalgar Square, London Eye, catedrala St. Paul, Turnul Londrei. O croazieră pe Tamisa îţi permită nu numai să treci în revistă toate obiectivele de pe malurile sale, ci şi podurile superbe. Fiind primăvară, merită o plimbare prin parcurile Londrei - St. James Park, Hyde Park,
Regent Park. De asemenea, câteva zile la Londra îşi pot prilejui şi ocazia de a vedea o piesă de teatru sau un musical într-unul dintre numeroasele locuri de acest gen. Nu în ultimul rând, merită să mergi spre zonele limitrofe, pentru a vedea măcar unul dintre stadioanele celebre ale Londrei sau chiar o vizită la Greenwich, locul celebrului meridian 0.
Cum se ajunge la Londra?
24 martie: Bucureşti 9.00 - 10.25 (Blue Air) Londra Luton
29 martie: Londra Gatwick 21.55 - 2.55 (Wizz Air) Bucureşti
Preţ: 85 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Luton pentru a ajunge în centrul oraşului poţi lua autobuzul Green Line sau National Express, iar o călătorie până la staţia Victoria urează aproximativ 1 oră.
Pentru întoarcere, ca să ajungi la Gatwick poţi lua trenul Southern, de la staţia Victoria, cu plecări la fiecare 15 minute în timpul zilei şi un preţ de 10 lire sterline; sau autobuzul National Express (călătoria durează o oră şi 20 minute, iar preţul unui bilet este de 6,2 lire).
Variante de cazare
Premier Inn London Couty Hall, 3 stele, preţ 836 euro/camera dublă/5 nopţi
Conrad London St. James, 5 stele, preţ 2.026 euro
Strand Palace, 4 stele, preţ 1.236 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu