luni, 13 martie 2017

Croaziera inaugurală pentru vasul Majestic Princess

Pe 31 martie, vasul Majestic Princess va pleca în croaziera inaugurală pe ruta Trieste - Kotor - Roma. Un traseu spectaculos, dublat de un eveniment unic - o croazieră inaugurală, acestea au fost principalele motive pentru care am inclus această croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Noua navă Majestic Princess al companiei Princess Cruises este sora vasului Regal Princess, un exemplu spectaculos al generaţiei inovatoare de vase de croazieră. Cea mai nouă tehnologie, facilităţi de 5 stele pentru un vas cu o capacitate de 3.560 pasageri şi o lungime de 330 metri.
Itinerariul propus pentru croaziera inaugurală este următorul:
31 martie: Trieste, plecarea ora 17.00
1 aprilie: pe mare
2 aprilie: Kotor (Muntenegru), ora 7.00 - 16.00
3 aprilie: pe mare
4 aprilie: Roma, debarcarea ora 5.00
Tarif
- de la 270 euro/persoană.
Traseu
Trieste. 29 martie: Bucureşt 6.15 - 7.25 Veneţia Treviso
Companie: Wizz Air. Preţ: 119 lei/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Treviso poţi lua autobuzul până la Gara Venezia Mestre, iar de aici trenul la Trieste. Călătoria durează ceva mai mult de două ore, trenurile sunt destule de dese, iar preţurile sunt moderate. Cazare - hotelul Albergo Ala Poste, 3 stele, preţ 183 euro/camera dublă, mic-dejun/2 nopţi.
Trieste, oraşul de la Marea Adriatică păstrează încă amprenta stăpânirii austro-ungare, cu un farmec aparte, o arhitectură uimitoare şi un port generos. Este un oraş cosmopolit, cu diversitate culturală, arhitecturală şi religioasă. Aici se regăsesc elemente de arhitectură veche romană (un mic teatru în apropiere mării, un arc frumos în oraşul vechi şi un muzeu cu vestigii romane), de arhitectură austriacă (similară cu multe zone din Viena) şi arhitectură mediteraneană, dar şi cu lăcaşe de cult - biserică ortodoxă, biserică ortodoxă sârbă, biserică luterană, sinagogă. În afara obiectivelor deja amintite, mai merită văzute centrul vechi, cartierul austriac, catedrala şi castelul San Giusto, castelul Miramare.
Kotor. Acest oraş din Muntenegru se află în cel mai sudic fiord din Europa. Este un peisaj absolut spectaculos. Centrul vechi este întortocheat, dar spectaculos, unul dintre repere fiind Catedrala Sf. Trifon. Merită vizitat şi Muzeul Maritim (4 euro - biletul), dar şi mai spectaculoase sunt insulele din mijlocul golfului, fiecare cu povestea ei.
Roma. După debarcarea la Civitavecchia, trebuie să iei trenul până la Termini. Cazare - hotelul Regina Giovanna, 3 stele, preţ 95 euro/camera dublă/zi. Apoi, până la avionul de a doua zi, merită o plimbare prin Cetatea Eternă, iar din acest periplu nu ar trebui să lipsească Colosseumul, Forumul Roman, Fontana di Trevi, Treptele Spaniole, Palatul şi Grădina Borghese, Piazza del Popolo, Vaticanul, Piazza Navona, Panteonul şi multe altele. Şi, obligatoriu, trebuie să încerci o îngheţată absolut delicioasă.
Pentru întoarcerea spre ţară, tot de la Termini trebuie să iei autobuzul spre aeroportul Ciampino.
5 aprilie: Roma Ciampino 18.20 - 21.25 Bucureşti
Companie: Ryanair. Preţ: 31 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu