miercuri, 8 martie 2017

Dublu city-break: Liverpool - Manchester

Mai ales pentru un iubitor de fotbal, o vacanţă care să includă Liverpool şi Manchester este un adevărat regal, în ambele oraşe aflându-se echipe şi stadioane legendare. Este doar unul dintre motivele pentru care am inclus acest dublu city-break pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Bucureşti - Liverpool
24 martie: Bucureşti 6.55 - 8.40 Liverpool
Companie: Blue Air. Preţ: 56 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Cazare: Best Western Premier Collection Richmond Hotel, 4 stele, preţ 386 euro/camera dublă/3 nopţi.
Liverpool este unul dintre oraşele interesante şi... de văzut din Marea Britanie. Îmbinând o arhitectură clasică, specific britanică, presărată ici colo cu elemente spectaculoase, cu construcţii moderne, Liverpool este mai mult decât oraşul lansării trupei Beatles. Merită văzute vechiul oraş portuar, inclus pe lista patrimoniului UNESCO, cartierul chinezesc, cel mai vechi din Europa, puteţi vedea Mendips, casa în care a copilărit John Lennon, dar şi Catedrala Metropolitană. Chiar dacă nu eşti un împătimit al fotbalului, merită să vezi stadionul Anfield, al formaţiei FC Liverpool.
Liverpool - Manchester
27 martie: de la Liverpool la Manchester sunt numeroase trenuri, cele două localităţi fiind destul de apropiate.
Cazare: The Principal Hotel, 5 stele, preţ 407 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi.
Manchester este un oraş specific britanic, cu un grad înalt de industrializare, dar care are multe de oferit şi din punct de vedere turistic. Centru al revoluţiei industriale, Manchester oferă un sediul al primăriei senzaţional, aflat chiar în Piaţa Albert, dar şi muzee, galerii de artă şi biserici. Este traversat de râul Irwell, o plimbare pe malurile acestuia, cu trecerea pe mai multe poduri de pe cursul lui, fiind chiar o experienţă agreabilă. Printre obiectivele cele mai interesante ale acestui oraş sunt: Castlefield; Marele Arc Imperial Chinezesc; Curry Mile; Podul The Hulme Arche; Catedrala; Bursa Regală; Clădirea Primăriei; Observatorul Godlle, dar şi celebrul stadion "Old Trafford" al formaţiei Manchester United.
Manchester - Bucureşti
30 martie: Manchester 10.50 - 13.10 Bruxelles 19.55 - 23.55 Bucureşti
Companie: Brusels Airlines. Preţ: 175 euro/persoană. Ai la dispoziţie aproape 7 ore în Bruxelles, astfel că măcar două-trei ore pentru o vizită în Piaţa Mare şi pentru a savura o gofră tot vei avea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu