sâmbătă, 18 martie 2017

În Andorra, la un festival muzical

Andorra este un mic stat din Pirinei, situat între Spania şi Franţa. O ocazie bună de a vedea capitala Andorra la Vella şi staţiunea Arinsal este Festivalul de Muzică Horizon, care are loc în perioada 26 martie - 2 aprilie, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Capitala Andorra la Vella este împărţită în două - oraşul vechi, cu multe edificii interesante, cu biserici impresionante, şi oraşul nou, mult mai comercial, cu numeroase magazine de toate felurile. În partea veche a oraşului sunt două biserici care datează din secolul al XII-lea, dar şi clădirea Parlamentului, datând din secolul al XVI-lea. De asemenea, sunt străduţe mici, cochete, înghesuite, dar pline de farmec. Podul de la Margineda este foarte frumos, existând mai multe puncte în oraş care oferă vederi panoramice asupra văii de-o parte şi de alte căruia se întinde capitala micuţului stat.
Arinsal este o staţiune montană, cu numeroase pârtii de schi în jurul său. Se ajunge cu autobuzul L5 din capitala Andorra la Vella. Autobuzul pleacă la fiecare jumătate de  oră, iar costul unui bilet este de 4,80 euro. Staţiunea în sine nu are obiective turistice reprezentative, dar o plimbare indiferent de anotimp, este o încântare.
La festival
Festivalul Horizon are loc în perioada 26 martie - 2 aprilie, în staţiunea Arinsal, din Andorra. Sunt numeroase puncte în staţiune unde te poţi bucura de tot ceea ce înseamnă acest festival - concursuri, distracţie, voie bună şi multă muzică, multe dintre aceste evenimente având loc pe pârtiile din jurul acestei staţiuni din Pirinei. Detalii pe site-ul oficial al evenimentului - horizonfestival.net.
Cum se ajunge în Andorra?
Cu avionul la Barcelona şi apoi un transfer în Andorra.
24 martie: Bucureşti 14.25 - 16.45 (Blue Air) Barcelona
3 aprilie; Barcelona 21.35 - 1.50 (Wizz Air) Bucureşti
Preţ: 241 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport sau din Barcelona sunt mai multe variante de transfer, în general drumul având o durată de peste 3 ore şi un cost de 30-35 euro/persoană.
Variante de cazare
Voi propune câteva variante de cazare, atât pentru Andorra la Vella, cât şi pentru staţiunea Arinsal, dar mai cred că ar fi păcat dacă tot ajungi să nu zăboveşti măcar pentru una-două zile şi în Barcelona. Aşa că prezint variante pentru toate cele trei localităţi.
Andorra la Vella
Hotel Andorra Center, 4 stele
Hotel de l'Isard, 3 stele
Hotel Panaroma, 4 stele
Arinsal
Hotel Xalet Verdu, 3 stele
Hotel Patagonia Atiram, 4 stele
Hotel Spa Diana Parc, 5 stele
Barcelona
Hotel Catalonia Atenas, 4 stele
Hotel Expo Barcelona, 4 stele
Hotel Tryp Apolo, 4 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu