sâmbătă, 4 martie 2017

Limassol

Cipru este o ţară încă neexploatată din punct de vedere turistic suficient de mult pe piaţa turistică din România. Sunt multe locuri frumoase pe Insula Afroditei - oraşe interesante, staţiuni splendide, locuri încărcate de istorie, astfel că pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie am inclus şi Limassol.
Aşezarea geografică a oraşului Limassol a determinat întotdeauna o atenţie sporită asupra sa. Al doilea oraş ca mărime din Cipru, Limassol reuşeşte să îmbine tradiţia cu modernismul, cele mai importante afaceri ale ţării fiind în această zonă, iar după invazia turcilor din 1974, portul de aici a devenit principala poartă maritimă a ţării.
Polul de interes din punct de vedere turistic este în jurul oraşului vechi, unde domină castelul Limassol. Zona arterelor comerciale Saripolou, dar şi promenada Akti Olympion, de 7 km, dintre grădinile municipale şi până la portul vechi reprezintă un alt punct de atracţie, mai ales că pe acestea sunt numeroase taverne şi terase. În apropiere de Limassol se află cel mai mare parc acvatic din Cipru, dar şi oraşul antic Amathus, oraşul antic Kourion (cu mozaicuri din epoca romană bine conservate) sau Castelul Kolossi. Nu sunt de lepădat nici plajele, dar nici o croazieră în larg, cu vederi superbe asupra ţărmului.
Cum se ajunge la Limassol?
15 martie: Bucureşti 17.30 - 19.45 (Blue Air) Larnaca
21 martie: Larnaca 15.40 - 18.10 (Wizz Air) Bucureşti
Preţ: 78 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Larnaca există un autobuz de transfer spre Limassol, care parcurge destul de rapid cei aproximativ 40km, pe un drum de coastă cu peisaje încântătoare.
Variante de cazare
Hotel Crowne Plaza Limassol, 4 stele, preţ 755 euro/camera dublă/6 nopţi
Mediterranean Beach Hotel, 4 stele, preţ 670 euro
Poseidonia Bach Hotel, 4 stele, preţ 594 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu