sâmbătă, 11 martie 2017

Un circuit în Japonia şi spectacolul cireşilor înfloriţi

Unul dintre cele mai spectaculoase circuite turistice din lume este cel realizat în Japonia, primăvara, în sezonul cireşilor înfloriţi. Spectacolul de culoare şi nebunia de miresme, alături de tot ceea ce este de văzut în Japonia, fac din acest circuit unu de top pe plan mondial. Motive suficiente pentru a include circuitul din Japonia pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
Probabil cel mai bun program pentru un astfel de circuit este cel realizat de agenţia Eturia, în colaborare cu Răzvan Pascu, program care arată cam aşa:
26 martie: Bucureşti - Tokyo
Bucureşti 7.10 - 9.00 Amsterdam 14.40 - 8.30 Toyko. Se zboară cu compania KLM, iar în Amsterdam este timp şi pentru o scurtă plimbare prin oraş, fiind mai bine de 3 ore la dispoziţia turistului.
27 martie: Toyko
După sosire, întâlnire cu reprezentantul agenţiei partenere şi se vor putea lăsa bagajele la hotel, cazarea urmând a fi realizată la ora 15.00. Până atunci se poate merge într-un tur prin Tokyo, poţi lua o gustare în piaţa de peşte,
fiind inclusă şi o vizită la o grădină de flori, Hamarikyu Teien, unde se vor putea vedea primii cireşi înfloriţi.
Restul zilei este liber.
28 martie: Tokyo - Ashikaga - Nikko
Se pleacă din Tokyo către oraşul Ashikaga pentru a vedea primul parc de flori din această călătorie, declarat de CNN în top 10 destinaţii de vis ale lumii. Aici poţi sta sub cascade de flori violet,
după care se merge spre Nikko, un orăşel ce pare desprins din altă lume şi unde se vizitează cel mai bogat sanctuar al Japoniei, patrimoniu UNESCO.
Seara, întoarcere în Tokyo.
29 martie: Tokyo
În această zi este programat un tur ale capitalei nipone: turnul Tokyo, din care se pot face fotografii cu oraşul văzut de sus, cartierul Asakusa, un loc plin de tradiiţii, magazine de suveniruri şi tarabe stradale, aici se vizitează şi cel mai vechi templu budhist din Tokyo.
30 martie: Tokyo - Hakone
După micul-dejun, transfer la poalele muntelui Fuji, unde se merge către lacul Kawaguchi,
se vizitează muzeul Itchiku Kubota, unde se pot afla mai multe despre kimonouri şi arta vopsirii mătăsii, se vizitează pagode şi centrul de informare turistică de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii de excepţie),
iar seara se va face transferul către Hakone, unde se experimentează un hotel-pensiune tradiţional, ryokan, cu specific japonez, cu salteaua direct pe podea. Cina este inclusă, fiind una tradiţională.
31 martie: Himeji
După micul-dejun, transfer la lacul Ashi, pentru o croazieră cu o replică a uui vas de piraţi.
Apoi se urcă pe munte cu telecabina, după care se merge cu trenul de mare viteză Shinkasen, timp de două ore, la Himeji, renumit pentru castelul său magnific, inclus în patrimoniul UNESCO.
1 aprilie: Himeji - Kyoto
Dimineaţa se vizitează Castelul Himeji, un impresionant castel al samurailor şi complexul de grădini japoneze Koko-en.
Apoi, transfer de două ore la Kyoto, unde se merge într-un tur al cartierului Gion, cu case tradiţionale din lemn în care încă locuiesc gheişe.
2 aprilie: Kyoto
Tur al oraşului Kyoto cu vizitarea unor grădini, a mai multor temple şi participarea la o ceremonie tradiţională de servire a ceaiului. Kyoto este un oraş cu o încărcătură istorică şi culturală foarte mare, cu peste 17 situri UNESCO, cu imaginea Japoniei autentice - grădini spectaculoase, căsuţe ascunse, gheişe. Seara se poate opta între un spectacol sau o cină cu maiko (ucenica gheişei).
3 aprilie: Kyoto
Este o zi liberă, dedicată explorării pe cont propriu a metropolei nipone. Se poate vizita templul Fushimi Inari, cu 1.000 porţi tori, un templu foarte cunoscut şi frumos.
4 aprilie: Kyoto - Nara - Osaka
După micul-dejun se pleacă din Kyoto spre Nara, vechea capitală a Japoniei medievale. În parcul de aici sunt peste 1.500 căprioare,
iar tot aici se mai pot vedea un templu înscris în patrimoniul UNESCO şi un alt templu cu mii de felinare din piatră. Transfer la Osaka, unde se poate admira oraşul de la înălţime, de pe Umeda Sky Building. Seara, ultima în Japonia, merită o vizită în cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa, unde poţi încerca tot felul de mâncăruri.
5 aprilie: Osaka - Amsterdam - Bucureşti
Osaka 10.30 - 15.15 Amsterdam 20.35 - 00.15 Bucureşti, zboruri operate de KLM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu