sâmbătă, 8 aprilie 2017

Croazieră în Alaska

Alaska este una dintre zonele cele mai spectaculoase de la Glob, o zonă pe care merită să o vezi cel puţin o dată în viaţă şi pe care o poţi descoperi în cadrul unei croaziere cu plecare din Seattle pe un traseu fabulos: Puget Sound – Pasajul Stephens – gheţarul Hubbard – Ketichikan - Seattle. Croaziera are ca dată de plecare ziua de 30 aprilie şi am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Croaziera este realizată cu vasul Oosterdam al companiei Holland America Line. Este al doilea vas din clasa Vista şi punctul său central este uimitorul glob de cristal Waterford. La bord vei putea remarca elementele tradiţionale ale companiei Holland: o paletă caldă de culori, îmbinată cu elemente din marmură, cristal, lemn, dar şi superbe aranjamente florale. Vasul are o lungime de 285 metri, 11 punţi şi o capacitate de 1.918 pasageri.
Itinerariul acestei croaziere este următorul:
30 aprilie: Seattle, plecarea ora 16.00
1 mai: Puget Sound
2 mai: pe mare, Pasajul Stephens
3 mai: Gheţarul Hubbard, Alaska, 14.00 - 18.00
4 mai: Sitka, Alaska, 8.00 - 16.00
5 mai: Ketchikan, Alaska, 8.00 - 13.00
6 mai: Victoria, British Columbia, 6.00 - 24.00
7 mai: Seattle, debarcarea ora 7.00
Tarif
- de la  419 euro/persoană
Traseu
Seattle.
26 aprilie: Bucureşti 19.50 - 21.20 Londra 9.20 (27 aprilie) - 11.15 (British Airways) Seattle
Preţul unui bilet dus-întors - 729 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai convenabilă variantă pentru a ajunge în centrul oraşului este trenul. Un bilet costă 3 dolari, iar o călătorie durează 37 minute. Există şi varianta autobuzului.
Te poţi caza la Hotelul Best Western Plus Pioneer Square, 3 stele (170 euro/noapte) şi ai ceva vreme pentru a face o plimbare prin Seattle şi a descoperi acest frumos oraş. Seattle este nu numai oraşul Microsoft sau Amazon, dar şi un loc cu foarte multe spaţii verzi, aflat într-un cadru natural remarcabil, aproape de lacul Washington. Sunt numeroase muzee, galerii de artă, parcuri, dar şi multe căi navigabile, care leagă oraşul propriu-zis de o mulţime de insule din golf. Unul dintre reperele oraşului este turnul Space Needle, de 184 metri, care oferă vederi panoramice senzaţionale asupra metropolei şi împrejurimilor.
Gheţarul Hubbard. Sunt din ce în ce mai puţine locurile de pe Pământ, unde ai ocazia să vezi un gheţar de asemenea dimensiuni colosale. În plus, din cauza încălzirii globale, din gheţar se desprind mereu bucăţi mai mari sau mai mici, ceea ce duce la un adevărat spectacol.
Sitka. Este un orăşel de mici dimensiuni (din punct de vedere al populaţie), dar foarte întins, ca suprafaţă. De aici, în zilele mai senine se poate vedea vulcanul Edgecumbe. Natura este pe primul plan şi aici, fiind posibile tururi cu ghizi locali în regiune sau şi spectaculoase excursii cu hidro-avioane de mici dimensiuni, imaginile fiind de o frumuseţe rară.
Ketchikan. Este poarta de acces spre fiordurile din regiune, care nu se pot parcurge decât cu avionul sau barca. De asemenea, aici se află o impresionantă colecţie de totemi. Este capitala mondială a somonului, dar şi "first city Alaska". Pe ţărm sunt numeroase restaurante pe picioroange deasupra apei, unde merită să te răsfeţi cu un... somon. Se fac excursii în pădurea sălbatică de aici, dar şi la pescuit. De asemenea, există tururi prin oraş, o excursie pe insula Annette, un circuit pentru a descoperi totemurile din zonă, dar şi varianta de a survola zona dintr-un avion de mici dimensiuni, care poate ateriza pe apă.
Victoria. Este un oraş cochet, cu multe clădiri impresionante, cu un port şi o promenadă spectaculoase. de asemenea, este o bună bază pentru a face o excursie la Vancouver, de care îl despart doar 100 km.
Seattle. Odată revenit la Seattle, te poţi caza la acelaşi hotel şi ai ocazia să vezi ce nu ai apucat înainte de îmbarcare sau să te bucuri de lucrurile care ţi-au plăcut cel mai mult.
9 mai: Seattle 12.10 - 18.13 (American Airlines) Dallas 19.05 - 10.25 (10 mai) Londra 13.30 - 18.50 (British Airways) Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu