duminică, 2 aprilie 2017

Dublu city-break: Monte Carlo - Madrid

Să ai posibilitatea să vezi două oraşe mari, frumoase, într-un singur sejur, într-un dublu city-break, poate fi o modalitate excelentă de a-ţi petrece o vacanţă, astfel că am ales Monte Carlo şi Madrid pentru un astfel de experiment şi l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Bucureşti - Monte Carlo
20 aprilie: Bucureşti 10.10 - 11.40 Nisa
Companie: Tarom. Preţ: 282 euro/persoană.
De la Nisa, cea mai eficientă metodă este trenul, costul unui bilet de tren între Nisa şi Monte Carlo fiind de 5 euro. Dacă vrei ceva mai spectaculos şi îţi permiţi, la fiecare 20 de minute, din Nisa pleacă un elicopter spre Monte Carlo, preţul unei asemenea călătorii de 6 minute fiind 100 euro! E scump, dar priveliştea asupra golfurilor Rivierei franceze este unică, iar experienţa face toţi banii. Sigur, nici cu trenul nu e rău, mai ales că poţi astfel savura timp de 30 de minute un peisaj magnific.
Hotel -  Ambassador, 3 stele, preţ 750 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi.
Monte Carlo este, poate, perla turismului de lux la nivel mondial. Celebrul Casino, maiestuosul Hotel de Paris, Catedrala, dar şi Muzeul Oceanografic şi Acvariul ori Grădina Japoneză sau zona portului, toate contribuie la un tablou al superlativului pentru turismul de înaltă clasă. Sigur, sunt multe atracţii turistice la Monte Carlo, dar cel mai plăcut lucru este să te plimbi pe străzi, pe promenadă sau chiar pe plajă şi să savurezi ce băutură îţi doreşti pe o terasă.
Monte Carlo - Madrid
23 aprilie: Nisa 18.15 - 20.20 Madrid
Companie: Iberia. Preţ: 131 euro/persoană.
De la aeroport, o variantă bună pentru a ajunge în oraş este autobuzul. Un bilet costă 5 euro, se poate achiziţiona direct de la şofer, o călătorie până în Plaza Cibeles durează 35-40 minute, iar autobuzele circulă la intervale de 12 minute.
Hotel - Catalonia Gra Via, 4 stele, preţ 584 euro/camera dublă/3 nopţi.
Madrid este un oraş fabulos. Nu ar trebui ratate Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de Oriente, Plaza de Cibeles (cu celebra sa fântână), Muzeul Prado, Gara Atocha (cu o superbă grădină botanică tropicală), Puerta de Europa, parcul El Retiro, stadionul "Santiago Bernabeu" sau o plimbare pe Gran Via...
Madrid - Bucureşti
26 aprilie: Madrid 20.25 - 00.55 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 70 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu