luni, 17 aprilie 2017

Dublu city-break: Viena - Eisenstadt

Austria este o ţară deosebit de frumoasă, având numeroase zone cu peisaje minunate, zone încărcate de istorie, unde poţi petrece o vacanţă de neuitat. În rândurile care urmează m-am oprit la un dublu city-break Viena - Eisenstadt, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Bucureşti - Viena
24 aprilie: Bucureşti 16.30 - 17.05 Viena
De la aeroport există un tren care asigură rapid legătura cu zona centrală a Vienei.
Cazare - hotelul DO&CO, 5 stele, preţ 1.180 euro/camera dublă/3 nopţi
Viena este un oraş pe care nu-l poţi cuprinde în numai trei zile. Dacă ai mai fost, îţi poţi alege mai uşor ce să faci, dacă nu, vei avea de ales. Nu ar trebui ratate Stephansdom, Palatul Hofburg, Primăria, zona centrală, înconjurată de Ringstrasse, unde se află numeroase obiective turistice, dar şi Palatul Belvedere sau Karlskirche. Nu ar trebui ratate nici Palatul Schonbrunn, cu grădinile sale fabuloase, inclusiv cu Grădina Zoologică, nici parcul de distracţii Prater, dar nici Parcul Dunării, unde se află inclusiv Turnul Dunării, din vârful căruia ai vederi panoramice spectaculoase ale capitalei austriece.
Viena - Eisenstadt
De la Viena la Eisenstadt se ajunge destul de uşor cu trenul.
27 aprilie: Viena 8.15 - 9.26 Eisenstadt
Cazare - hotelul Burgenland, 4 stele, preţ 249 euro/camera dublă/3 nopţi
Eisenstadt este capitala landului Burgenland şi este recunoscut ca fiind oraşul celebrului compozitor Joseph Haydn. Aici există Casa Haydn, care se poate vizita contra sumei de 4,50 euro. Şi grădina merită o atenţie aparte, iar dacă vei avea curiozitatea să închizi pentru o clipă ochii şi să fredonezi una dintre creaţiile celebrului compozitor, când vei redeschise brusc ochii vei înţelege sursa de inspiraţie a lui Haydn. Între anii 1761 şi 1790, Haydn a fost conducătorul orchestrei înfiinţate de Esterhazy, astfel că cea mai mare timpul o petrece în această regiune. În Eisenstadt există şi o biserică a lui Haydn, un adevărat mausoleu pentru memoria marelui compozitor. Palatul Esterhazy este unul dintre cele mai frumoase palate în stil baroc din Austria. Iar Austria are palate destule... Intrarea costă 9 euro, iar grădinile sale merită o atenţie deosebită din partea vizitatorului.

În afara oraşului, ceva mai la sud de Eisenstadt, aproape de munţi, la marginea unei păduri, se află Castelul Forchtenstein. Deschis numai din aprilie până în octombrie, castelul poate fi vizitat pentru 9 euro, şi dincolo de interioarele sale, priveliştea este una care îţi taie răsuflarea.
Eisenstadt - Viena - Bucureşti
Înapoi cu trenul la Viena (10.27 - 11.42), apoi cu avionul spre casă.
30 aprilie: Viena 17.50 - 20.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 194 euro/persoană/dus-întors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu