duminică, 9 aprilie 2017

Festivalul Primăverii de la Munchen

Aprilie este perioada multor festivaluri dedicate primăverii, iar unul dintre acestea are loc la Munchen, în splendidul oraş capitală a Bavariei. Distracţie şi multe atracţii turistice - ingredientele esenţiale pentru care am inclus Festivalul Primăverii de la Munchen, care are loc în perioada 21 aprilie -7  mai, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Munchen este un oraş care merită văzut. Piaţa sa centrală, Marienplatz, cu sediul Primăriei, care aminteşte de clădirea foarte asemănătoare din Bruxelles, dar şi cu o frumoasă catedrală, precum şi multe alte obiective aşteaptă să fie descoperite. Iubitorii automobilelor pot vedea Muzeul BMW, cei ai fotbalului Allianz Arena. În Munchen sunt numeroase alte muzee, parcuri, palate, un Arc de Triumf, iar o plimbare prin centrul vechi se poate transforma în ceea ce mulţi socotesc ca fiind cea mai apreciată atracţie turistică a oraşului, mai ales dacă vremea este bună, cerul senin şi - din loc în loc, printre clădiri - poţi vedea Alpii.
La festival
Festivalul Primăverii este considerat sora mai mică a mult mai celebrului Oktoberfest, în ambele cazuri esenţa fiind aceeaşi - muzică live, multă distracţie şi tone de bere. Festivalul se deschide pe 21 aprilie, cu o ceremonie care începe la ora 14.30 cu o paradă, cele mai apreciate fiind carele trase de cai ale producătorilor de bere. La sosirea la Theresienwiese, locul unde are loc şi Oktoberfest, fiecare producător de bere înainte de a-şi amplasa standul la cortul său oferă un mic spectacol, în general cu muzică tradiţională. Totul este distracţie la superlativ.
La Theresienwiese se ajunge uşor - S-Bahn: S 1,2,3,4,5,6,7,8 Hackerbruecke; S 7, S 20, S 27 Heimeranplatz; Metrou: U3 și U6 - Piața Goethe sau Poccistrasse; U4 și U5 - Theresienwiese sau Schwanthalerhoehe; autobuz: metrou, autobuz 53 (Schwanthalerhoehe), metrou, autobuz 58 (Georg-Hirth-Platz sau Piața Goethe), Citybus 131 și 132 (Hans-Fischer-Road sau Poccistrasse), Citybus 134 (Theresienhoehe).
Cum se ajunge la Munchen?
20 aprilie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
25 aprilie: Munchen 19.50 - 22.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 235 euro/persoană.
De la aeroportul din Munchen pentru a ajunge în oraş, cea mai bună variantă este cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro.
Variante de cazare
Eurostars Book Hotel, 4 stele, preţ 526 euro/camera dublă/5 nopţi
Hotel Alfa Zentrum, 3 stele, preţ 460 euro
Hotel Mirabell, 3 stele, preţ 514 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu