duminică, 2 aprilie 2017

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Florenţa, Palazzo Vecchio

Elementul central din Piazza della Singoria este Palazzo Vecchio. Este chiar sediul Primăriei din Florenţa şi a fost construit în secolul al XIV-lea, după ce piatra de temelie s-a pus în anul 1299. Construcţia s-a încheiat în anul 1322, odată cu ridicarea clopotului în impresionantul turn de 94 de metri, cunoscut sub numele de Torre d'Arnolfo.
Iniţial s-a numit Palazzo del Popolo, apoi Palazzo della Signoria (signori fiind reprezentanţii familiilor importante ce conduceau oraşul), apoi Palazzo Ducale, iar din 1550, odată cu mutarea conducerii la Palazzo Pitti, îi va rămâne până în zilele noastre numele Palazzo Vecchio.
Deasupra intrării, pe lângă copia statuii lui David, a lui Michelangelo, pe un fond din marmură a fost adăugată în anul 1528 inscripţia "Rex regum et Dominus Dominantium", menită să amintească tuturor care intrau aici că singurul conducător adevărat este Isus Christos.
Am intrat doar în curtea interioară, amenajată de Michelozzo în anul 1453, cu elemente de o valoare artistică remarcabilă. Statui, fresce şi mozaicuri splendide, iar pe capul unuia dintre lei se odihnea un porumbel.
Vizitarea Palazzo Vecchio costă 21 euro.
Turnul şi crenelurile ca de fortăreaţă se văd de pretutindeni, fie din Campanilla Domului, fie din Piazzale Michelangelo, astfel că de oriunde ai privi, nu se poate să nu remarci acest frumos palat.
Nu voi încheia înainte de a prezenta şi alte imagini cu frumosul Palazzo Vecchio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu