sâmbătă, 1 aprilie 2017

Karlsruhe - un pitoresc oraş german

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie am introdus şi oraşul Karlsruhe, din Germania, un oraş mai cunoscut la noi pentru echipa de fotbal decât pentru turism. Totuşi, o plimbare virtuală prin acest pitoresc oraş german poate da idei pentru o viitoare vacanţă.
Karlsruhe nu excelează din punct de vedere turistic. Are câteva muzee (inclusiv un Muzeu de Artă şi un interesant Muzeu Media), teatre, dar şi un fabulos palat, cu grădini grandioase. Aici se află un muzeu dedicat expoziţiilor istorice de interes local. Palatul a fost reconstruit după al doilea război mondial, păstrându-se arhitectura şi detaliile iniţiale. De asemenea, grădinile sunt superbe şi foarte apreciate de vizitatori şi localnici. Intrarea în palat costă 4 euro, în grădini, intrarea este liberă.
Palatul se află în apropierea Markplatz, acolo unde se află unul dintre simbolurile oraşului - o piramidă care marchează locul în care a fost îngropat Karl Wilhelm.
Merită văzut şi oraşul medieval, cu farmecul său unic, o imagine panoramică bună a acestuia fiind disponibilă din Turmberg.
În măsura timpului, nu ar fi de evitat şi grădina zoologică, intrarea 6,50 euro, cu câteva atracţii interesante.
Cum se ajunge la Karlsruhe?
Mai întâi, cu avionul până la Frankfurt.
25 aprilie: Bucureşti 6.05 - 7.35 Frankfurt
30 aprilie: Frankfurt 20.30 - 23.45 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 210 euro/persoană.
Apoi cu trenul, într-o oră, până la Karlsruhe,
Variante de cazare
ALFA Hotel Superior - 3 stele, preţ 494 euro/camera dublă/5 nopţi
Star Inn Hotel Siemensallee, by Comfort - preţ 426 euro
Schlosshotel - 4 stele, preţ 880 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu