luni, 17 aprilie 2017

Klagenfurt

Klagenfurt este unul dintre oraşele din Austria în care poţi petrece un sejur de neuitat, având multe de oferit turistului care-i trece porţile. Frumuseţile sale m-au determinat să includ această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Dintre numeroasele atracţii pe care le oferă Klagenfurt şi împrejurimile sale, poţi începe chiar cu piaţa centrală - Lindwurm, având în centrul său un monument din secolul al XVI-lea, în amintirea unei legende privind uciderea unui balaur care domina această zonă.
În sejurul la Klagenfurt ar trebui să faci loc şi unei zile pentru Minimundus (un parc întins cu multe machete miniaturale ale unor clădiri celebre în întreaga lume; intrarea - 11 euro).
În apropiere se află Europapark, unde ai ocazia să te plimbi, să te relaxezi, admirând frumuseţea locului, dar şi coloritul spectaculos al păunilor care populează parcul.
De aici, până la Woethersee (un lac foarte apreciat ca loc de agrement) mai este doar un pas, astfel că o altă zi poată fi alocată şi relaxării pe malurile acestui lac. Tot în apropiere se mai află şi Castelul Tentschach.
Cum se ajunge la Klagenfurt?
25 aprilie: Bucureşti 13.35 - 14.20 Viena 17.15 - 17.55 Klagenfurt
30 aprilie: Klagenfurt 18.35 - 19.20 Viena 20.10 - 22.50 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ 340 euro/persoană.
De la aeroport există varianta autobuzului care face legătura cu zona centrală a oraşului.
Variante de cazare
Hotel Palais Porcia, 4 stele, preţ 565 euro/camera dublă, mic-dejun/5 nopţi
Carinthia Stadthotel, 4 stele, preţ 654 euro
Hotel Plattenwirt, 4 stele, preţ 608 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu