duminică, 30 aprilie 2017

La celebrele arene Roland Garros, din Paris

La sfârşitul lunii mai, la Paris începe turneul de tenis, găzduit de celebrele arene de la Roland Garros. Un motiv în plus pentru a vedea sau revedea splendida capitală franceză, aşa că am inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Parisul este un loc de vis şi oricâte zile ai aloca unei vacanţe aici nu ar fi de ajuns. Nu ar trebui ratate Champs-Elysees sau oricare dintre marile bulevarde pariziene, muzeele (Luvru fiind cel mai cunoscut), bisericile (Notre Dame sau Sacre-Coeur, fiind doar cele mai vizitate), parcurile (de la imensul Bois de Boulogne la Jardin de Luxembourg şi de la Saint Cloud la Monceau), pieţele spectaculoase (Place Vendome, Place de la Concorde) şi o multitudine de obiective turistice - Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Domul Invalizilor, cartierele Montmartre şi La Defense. Iar pe locul 1 la capitolul lucrurilor de neratat la Paris, după opinia mea, se numără o croazieră pe Sena, modalitatea perfectă de a vedea multe dintre obiectivele enumerate deja.
La arenele Roland Garros
Turneul din acest an se derulează în perioada 28 mai - 11 iunie, toate detaliile, inclusiv bilete găsindu-se pe site-ul oficial al turneului - rolandgarros.com. Arenele se află destul de aproape de stadionul "Parc des Princes" şi se poate ajunge cu metroul sau cu autobuzul, practic, din orice punct al capitalei franceze.
Cum se ajunge la Paris?
27 mai: Bucureşti 7.55 - 10.05 Paris Beauvais
12 iunie: Paris Beauvais 10.40 - 14.30 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 184 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există autobuze care merg la Porte Maillot, preţul unei călătorii fiind de 15,90 euro/o călătorie sau 29 euro/dus-întors.
Variante de cazare 
Hotel Vendome Saint Germain, 3 stele, preţ 3.321 euro/camera dublă/16 nopţi
Hyatt Regency Paris Etoile, 4 stele, preţ 4.241 euro
Hotel Mirabeau Eiffel, 3 stele, preţ 2.359 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu