marți, 11 aprilie 2017

La Londra, pentru un clasic al fotbalului britanic

Meciurile de fotbal pot reprezenta un excelent prilej pentru a "cupla" un eveniment sportiv important cu o destinaţie turistică de top. Au fost motive suficiente pentru a include partida de fotbal Tottenham Hotspur - Arsenal Londra, din campionatul Angliei, care va avea loc pe 30 aprilie, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
În Londra sunt foarte multe atracţii turistice, unele mai impresionante decât altele şi este foarte greu ca într-o singură vacanţă să epuizezi lista tuturor obiectivelor pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă...
Catedrala Westminster este biserica cea mai cunoscută din capitala britanică. Construcția sa a început în secolul al XI-lea. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. "Colţul poeţilor" aduce onoruri scriitorilor din Regatul Marii Britanii. Catedrala este realizată în stil gotic şi se află la vest de Palatul Westminster, având o înălţime de 69 metri şi o suprafaţă construită de 2.972mp. Turnul Londrei este locul în care pot fi văzute bijuteriile coroanei britanice. Dintre numeroasele poduri peste Tamisa, cel mai celebru este fără îndoială Tower Bridge. De asemenea, merită văzute Catedrala Sf. Paul, Piaţa Trafalgar, Palatul Buckingham, Celebrul Big Ben, care este de fapt denumirea clopotului din vârful turnului Westminster, clădire care adăposteşte şi Parlamentul britanic. London Eye este unul dintre cele mai recente "must see"-uri adăugate pe lista şi aşa încărcată a Londrei. Ar mai fi de amintit parcurile superbe - Hyde, St. James şi multe altele.
La meci
Partida Tottenham Hotspur - Arsenal Londra are loc pe 30 aprilie, de la ora locală 17.30, pe stadionul White Hart Lane, din nordul capitalei britanice. Se ajunge relativ uşor la arenă, în apropierea sa fiind o staţie de metrou, care poartă chiar numele stadionului.
Cum se ajunge la Londra?
28 aprilie: Bucureşti 11.35 - 13.05 Londra Luton
1 mai: Londra Luton 17.35 - 22.55 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 144 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Luton se poate ajunge în Londra cu trenul sau autobuzul, ideal fiind să achiziţionezi  biletele on-line, cât mai devreme posibil.
Variante de cazare
Strand Palace Hotel, 4 stele, preţ 686 euro/camera dublă/3 nopţi
Park Plaza County Hall, 4 stele, preţ 778 euro
Sloane Square Hotel, 4 stele, preţ 791 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu