duminică, 23 aprilie 2017

O scurtă croazieră între Malaga şi coasta Marocului

O croazieră scurtă, de numai câteva zile, poate fi un adevărat răsfăţ, mai ales atunci când este vorba de o destinaţie... însorită. Aşa că am ales o croazieră cu plecare pe 30 aprilie, pe traseul Malaga - Casablanca - Tanger - Malaga, croazieră pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Croaziera este operată de compania Pullmantur Cruises, cu nava Horizon. Cu o atmosferă caldă şi elegantă, nava renovată în anul 2012 are un aer regal, iar unul dintre punctele de atracţie este reprezentat de piscinele cu jacuzzi, cu vedere la mare. Are 721 de cabine, 10 punţi accesibile călătorilor şi o capacitate de 1.442 pasageri.
Itinerariul acestei croaziere este următorul:
30 aprilie: Malaga, plecarea ora 19.00
1 mai: Casablanca, 13.00 - 21.00
2 mai: Tanger, 10.00 - 19.00
3 mai: Malaga, debarcarea ora 8.00
Tarife
- de la 399 euro/persoană
Traseu
Malaga. Un oraş superb, care merită măcar două-trei zile înaintea îmbarcării.
27 aprilie: Bucureşti 7.00 - 10.20 Malaga
De la aeroportul din Malaga se ajunge foarte uşor în oraş. Fie cu autobuzul cu indicativul A, care circulă la fiecare jumătate de oră, preţul unei călătorii fiind de 3 euro; fie cu trenul, care circulă la fiecare 20 de minute, călătoria durează 12 minute şi costă 1,70 euro. De asemenea, un taxi costă aproximativ 20 euro, în funcţie de locul unde vrei să ajungi în oraş.
Te poţi caza la hotelul Eliseos, 3 stele (82 euro/zi) şi să descoperi sau să revezi frumosul oraş de pe malul Mediteranei. Malaga este cel mai mare oraş de pe Costa del Sol, dar şi oraşul naşterii lui Picasso. Sigur, nu ar trebui ratat muzeul Picasso (8 euro, intrarea), dar mai sunt şi alte lucruri de văzut: Alcazaba (un castel maur, destul de bine conservat, costul unui bilet 2,10 euro), Teatrul Roman (situat lângă Alcazaba, intrarea liberă), Castelul Gibralfaro (deservit de autobuzul 35, intrarea 2,10 euro, un alt castel maur), Catedrala (intrarea - 5 euro), Plaza de Torros (arena de coride), Grădina Botanică (intrarea - 4 euro). Dincolo de toate acestea, parcul din centru, din apropierea portului, precum şi faleza constituie alte puncte de maximă atracţie din Malaga.
Casablanca. Renumit pentru filmul omonim, Casablanca are câteva repere turistice importante: Piaţa Naţiunilor Unite, cartierul Anfa, cornişa Oceanului Atlantic, esplanada Moscheei Hassan al II-lea. De asemenea, un tur nu ar fi complet fără a vedea Cafenea lui Rick, celebra în filmul amintit.
Tanger. Un alt oraş superb, situat foarte aproape de Strâmtoarea Gibraltar. Are o faleză frumoasă, un centru vechi cochet (celebra medină) şi se pot face excursii la Volubilis - cel mai important ansamblu de ruine romane din Maroc.
Malaga. După debarcare, poţi revedea o parte din farmecul oraşului, te poţi caza la acelaşi hotel, iar varianta de întoarcere în ţară ar fi următoarea:
4 mai: Malaga - 11.10 - 16.00 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 225 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu