luni, 1 mai 2017

Cherbourg, mai mult decât un refren...

Dacă aţi văzut filmul "Umbrelele din Cherbourg", poate v-a plăcut şi muzica din acest film... Dar şi peisajele, astfel că am decis să includ pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai chiar Cherbourg.
Cherbourg este port la Canalul Mânecii şi are un farmec aparte, pe care il conferă atât promenada şi faleza, cât şi arhitectura chic. Sunt şi o serie de obiective turistice care nu ar trebui ratate: docurile unde Titanicul a făcut una dintre ultimele sale opriri înainte de traversarea Atlanticului şi final ştiut (docurile se află în apropierea terminalului pentru feriboturi); Montee des Resistance - cu vederi panoramice senzaţionale asupra oraşului şi ţărmului, unde se află şi Muzeul Eliberării;
La Cite de la Mer - un muzeu maritim, unde se mai pot vedea un acvariu, o zonă de scufundări oceanice, o epoziţie despre Titanic, un submarin nuclear francez şi un monument, 18 euro intrarea;
Castelul Ravalet - un castel pitoresc înconjurat de un parc superb, situat în Tourlaville;
Farul de la Gatteville - un loc minunat, liniştit, situat la 20 de minute cu maşina de Cherbourg; pentru câţiva euro poţi urca cele 349 de trepte pentru vederi panoramice senzaţionale.
Cum se ajunge la Cherbourg?
Mai întâi cu avionul la Paris, apoi cu trenul, din Gara St. Lazare. La Cherbourg, gara se află la 5 minute de mers pe jos de centrul vechi.
24 mai: Bucureşti 6.00 - 8.10 Paris Beauvais
31 mai: Paris Beauvais 8.55 - 12.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 112 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Beauvais poţi lua autobuzul special dedicat pasagerilor curselor aeriene până la Porte Maillot, iar de aici se pate ajunge uşor la Gara St. Lazare. În schimb, pentru întoarcere, va fi necesară o noapte de cazare în Paris.
24 mai: Paris St. Lazare 12.10 - 15.19 Cherbourg (42 euro)
30 mai: Cherbourg 10.35 - 13.47 Paris St. Lazare (35 euro)
Variante de cazare
Hotel Chantereyne, 3 stele, preţ 443 euro/camera dublă/6 nopţi (24-30 mai)
Campanile Cherbourg-Laglacerie, 3 stele, preţ 306 euro
Hotel du Louvre, 3 stele, preţ 341 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu