marți, 9 mai 2017

Concert la Berlin

Evenimentele culturale sau sportive sunt oricând prilejul excelent pentru a vedea sau revedea oraşe importante de pe Mapamond. Este cazul şi al concertului Aerosmith, care va avea loc pe 30 mai, la Berlin, eveniment pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Găzduind unul dintre simbolurile turismului planetar - Poarta Brandenburg, Berlin are multe alte atracţii, pentru care merită să ajungi aici. Într-o simplă înşiruire, poţi vedea în câteva zile petrecute la Berlin clădirea Parlamentului (unde trebuie neapărat să urci în cupolă), Checkpoint Charlie, Postdamer Platz, insula muzeelor, Catedrala, Tiergarten, Alexanderplatz, turnul de televiziune, Columna Victoriei şi câte şi mai câte multe altele. Dacă timpul îţi permite, merită văzute Palatul Charlottenburg, dar şi o excursie la Potsdam, pentru celebrul palat Sanssouci.
La concert
Concertul Aerosmith la Berlin are loc pe 30 mai, de la ora locală 19.00, la Waldbuhne. Costul unui bilet este de 98,90 euro. La Waldbuhne se ajunge uşor cu metroul, S-Bahn, şi poţi coborî la staţiile Olympiastadion sau Pichelsberg. La Waldbuhne este un adevărat amfiteatru înconjurat de o pădurice, în apropierea fostului sat olimpic, un cadru natural perfect, ideal pentru un astfel de concert.
Cum se ajunge la Berlin?
28 mai: Bucureşti 19.15 - 20.15 Munchen 6.30 (29 mai) - 7.35 (Lufthansa) Berlin
31 mai: Berlin 19.55 - 21.15 Viena 7.10 (1 iunie) - 9.45 (Austrian Airlines) Bucureşti
Preţ: 221 euro/persoană.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului.
Variante de cazare
Berlin Mark Hotel, 4 stele, preţ 141 euro/camera dublă/2 nopţi
Catalonia Berlin Mitte, 4 stele, preţ 198 euro
Hotel 38, 3 stele, preţ 218 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu