duminică, 7 mai 2017

Croazieră în Mediterana, cu plecare din Barcelona, un răsfăţ

Una dintre cele mi apreciate destinaţii pentru croaziere este, fără îndoială, Mediterana, iar unul dintre cele mai frumoase porturi ale Mediteranei este Barcelona. Aşa că o croazieră în Mediterana cu plecare din Barcelona este oricând un răsfăţ, motiv pentru care am inclus o astfel de croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
O astfel de croazieră este operată de compania MSC Cruises, cu nava MSC Orchestra, are ca dată de plecare 31 mai, iar traseul este Barcelona - Ajaccio - Roma - La Spezia - Genova - Cannes - Mallorca - Barcelona.
Nava MSC Orchestra oferă o combinaţie ideală de confort, cu un design remarcabil, într-o atmosferă rafinată de lux. Numeroasele facilităţi contribuie şi ele la un înalt standard de calitate pentru cei 3.223 pasageri.
Itinerariu
31 mai: Barcelona, plecarea ora 18.00
1 iunie: Ajaccio, Corsica, 12.00 - 19.00
2 iunie: Civitavecchia (Roma), 8.00 - 19.00
3 iunie: La Spezia, 7.00 - 19.00
4 iunie: Genova, 8.00 - 18.00
5 iunie: Cannes, 8.00 - 16.00
6 iunie: Palma de Mallorca, sosirea ora 14.00
7 iunie: Palma de Mallorca, plecarea ora 00.30; Barcelona, debarcarea ora 9.30
Tarif
- de la 509 euro/persoană
Traseu
Barcelona. Fabuloasa capitală a Cataluniei merită câteva zile înainte de îmbarcare.
27 mai: Bucureşti 15.50 - 18.10 Barcelona
De la aeroport există autobuze care fac legătura cu Piaţa Spaniei din zona centrală a Barcelonei.
Hotel - Tryp Apolo, 4 stele.
În cele câteva zile înaintea îmbarcării îţi va fi greu să stabileşti ce să faci mai întâi. Nu ar trebui să lipsească din periplul oricărui turist o plimbare pe Rambla, pe Rambla del Mar, pe Montjuic şi Tibidabo, prin Barri Gotic, vizitarea obiectivelor marca Gaudi - Sagrada Familia, parc Guel, Casa Bialto, o plimbare în parcul Ciutadella, unde se află şi Arcul de Triumf, dar şi Grădina Zoologică, dar şi pe magnificul Nou Camp. Neapărat, într-una dintre seri, trebuie văzute Fântânile Magice.
Ajaccio. Este locul în care s-a născut Napoleon în anul 1769, existând un muzeu dedicat marelui om de stat şi conducător de oşti (intrarea costă 7 euro). Aici se mai află şi o Citadelă, dar şi o promenadă fabuloasă, cu peisaje de o frumuseţe rare. Ai grijă să te afli pe puntea superioară când nava se apropie de port, pentru că imaginea oraşului, având pe fundal munţii, este fără egal. În oraş, poţi vedea Muzeul Fesch, al doilea ca mărime din Franţa după Luvru, găzduind numeroase opere de artă (intrarea costă 7 euro) sau Capela Imperială (intrarea costă 1,5 euro). Merită şi o plimbare prin centrul oraşului vechi, acolo unde vei întâlni pieţe mai mari sau mai mici, cu palmieri şi numeroase terase sau cafenele.
Civitavecchia (Roma). Având în vedere distanţa mare de la port (Civitavecchia) la Roma, poţi să mergi şi într-un tur individual, plecând cu trenul (un bilet costă 5 euro) sau poţi alege varianta unei excursii achiziţionate de la bordul navei. Indiferent de varianta aleasă merită să vezi Forumul Roman, Columna lui Traian şi Colosseumul, Vaticanul, Piaţa Navona, Piaţa Poporului, aflat în apropierea Parcului Borghese, dar lasă-te dus de val şi pentru a vedea Fontana di Trevi sau pentru a te odihni puţin pe Treptele Spaniole. Dacă ajungi la Panteon - şi merită să ajungi! - ţine cont că undeva în stânga intrării se găseşte una dintre cele mai bune îngheţate din Roma. Şi Civitavecchia merită văzută dacă alegi să nu pleci din zona portului. Are o promenadă frumoasă, dar şi Fortul Michelangelo, un castel din secolul al XV-lea, dar şi un Palat Episcopal, care pot fi văzute într-o plimbare la pas.
La Spezia. Portul este aproape de oraş în această micuţă localitate. Dacă alegi să rămâi aici, poţi face o plimbare în care să vezi Castelul San Giorgio, care datează din anul 1262, multe biserici şi muzee. Există şi varianta excursiilor la Pisa sau Florenţa, iar dacă nu ai văzut aceste două frumuseţi italiene este un prilej potrivit s-o faci.
Genova. Oraşul este aproape de port, astfel că poţi face individual o plimbare în cadrul căreia să vezi Acvariul, Biserica San Giovanni Pre, Palazzo San Giorgi sau La Lanterna (Farul).
Cannes. Este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe Coasta de Azur, locul tradiţional pentru covorul roşu de la celebrul festival de film. Staţiunea însăşi este un adevărat loc de plimbare. Se pot face excursii opţionale la Monte Carlo şi Nisa.
Palma de Mallorca. Printre obiectivele care merită văzute aici se află Catedrala Gotică şi palatul Almudaina, situate foarte aproape unul de celălalt, ambele datând din secolul al XIII-lea. De asemenea, castelul Bellver, situat pe o colină la aproximativ 100 metri deasupra nivelului mării, într-o pădure de pini, şi care oferă o panoramă spectaculoasă asupra acestui oraş. Sunt numeroase alte biserici, palate şi parcuri în acest oraş, pe care merită să-l descoperi la pas, străbătându-i străduţele înguste sau bulevardele largi, cu vederi panoramice spectaculoase.
Barcelona. După debarcare, te poţi caza la acelaşi hotel şi să vezi sau să revezi o parte din oraş. Pentru întoarcerea în ţară:
9 iunie: Barcelona 11.10 - 15.20 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 166 euro/persoană/dus-întors, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu