miercuri, 3 mai 2017

Dublu city-break: Lyon - Paris

Un dublu city-break îţi poate oferi o vacanţă de neuitat, cuplând două oraşe care să însemne ceva din punct de vedere turistic. Pentru rândurile care urmează propun un dublu city-break la Lyon şi Paris, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Bucureşti - Lyon
27 mai: Bucureşti 7.45 - 9.30 Lyon
Companie: Blue Air. Preţ: 67 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există două variante bune pentru a ajunge în centrul oraşului: Rhonexpress - o călătorie durează 30 minute, circulă începând cu ora 6.15 la fiecare jumătate de oră, iar preţul unui bilet este de 15 euro sau 26 euro/dus-întors, la care se mai adaugă 1 euro dacă îţi cumperi biletul direct de la conducătorul acestui tramvai elegant; Go Airport - un autobuz, care circulă la fiecare 40 minute din dreapta Terminalului 1, te duce până la staţia de tramvai Meyzieu, de unde foarte uşor se poate ajunge în centrul oraşului; o călătorie costă aproape 9 euro.
Hotel: Campanile Lyon Centre - Berges du Rhone, 3 stele, preţ 287 euro/camera dublă/3 nopţi.
Lyon este un oraş care merită descoperit la pas. Centrul vechi, Catedrala şi Rue St. Jean, Primăria, parcul Tete d'Or sunt numai câteva dintre obiectivele care merită văzute. De asemenea, nu trebuie ratată Place de Fourviere, cu  un punct de panoramă excelent, de unde se poate vedea inclusiv vârful Mont Blanc.
Lyon - Paris
Poţi opta între tren şi avion, la o simulare realizată la ora redactării rezultând următoarele variante:
Avion: 30 mai: Lyon 10.25 - 11.35 Paris
Companie: Air France. Preţ: 138 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Charles de Gaulle poţi lua trenul RER, care ajunge în zona Halelor - Notre Dame.
Tren: 30 mai: Lyon 10.04 - 12.07 Paris Gare de Lyon
Preţ: 48 euro/persoană.
Hotel: Centre Ville Etoile, 3 stele, preţ 765 euro/camera dublă/5 nopţi.
Paris... Parisul este un oraş care nu mai are nevoie de multe prezentări. Indiferent cât stai sau dacă ai mai fost ori nu în capitala franceză sunt o serie de lucruri care nu ar trebui ratate: Champs-Elysees, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Luvru, Domul Invalizilor, Sacre Coeur, pieţe, parcuri, dar mai ales cheiul Senei, o croazieră fiind de neratat, mai ales la momentul amurgului.
Paris - Bucureşti
4 iunie: Paris Beauvais 19.15 - 23.05 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 123 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Pentru a ajunge la aeroportul Beauvais, cu trei ore înaintea decolării pleacă autobuze speciale pentru pasageri din Port Maillot, preţul unei călătorii fiind de 15,90 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu