duminică, 21 mai 2017

Formula 1 ajunge la Monte Carlo

Pentru cei care iubesc deopotrivă automobilismul şi turismul, cea mai importantă etapă din Formula 1 este cea de la Monte Carlo, care va avea loc duminică, 28 mai, eveniment pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Monte Carlo este, poate, perla turismului de lux la nivel mondial. Celebrul Casino, maiestuosul Hotel de Paris, Catedrala, dar şi Muzeul Oceanografic şi Acvariul ori Grădina Japoneză sau zona portului, toate contribuie la un tablou al superlativului pentru turismul de înaltă clasă. Sigur, sunt multe atracţii turistice la Monte Carlo, dar cel mai plăcut lucru este să te plimbi pe străzi, pe promenadă sau chiar pe plajă şi să savurezi ce băutură îţi doreşti pe o terasă.
La cursă
Cursa de Formula 1 este un circuit urban, printre multe dintre obiectivele importante din Monte Carlo. În funcţie de locul din care preferi să vezi cursa vei ştii cât de adânc trebuie să bagi mâna în buzunar pentru bilet. Oricum, oriunde te-ai afla, spectacolul este garantat.
Cum se ajunge la Monte Carlo?
26 mai: Bucureşti 5.55 - 7.10 Istanbul 8.20 - 10.35 Nisa
29 mai: Nisa 18.35 - 22.25 Istanbul 00.15 - 1.25 Bucureşti
Companie: Turkish Airlinesc. Preţ: 320 euro/persoană.
De la Nisa, cea mai eficientă metodă este trenul, costul unui bilet de tren între Nisa şi Monte Carlo fiind de 5 euro. Dacă vrei ceva mai spectaculos şi îţi permiţi, la fiecare 20 de minute, din Nisa pleacă un elicopter spre Monte Carlo, preţul unei asemenea călătorii de 6 minute fiind 100 euro! E scump, dar priveliştea asupra golfurilor Rivierei franceze este unică, iar experienţa face toţi banii. Sigur, nici cu trenul nu e rău, mai ales că poţi astfel savura timp de 30 de minute un peisaj magnific.
Variante de cazare
Novotel Monte Carlo, 3 stele, preţ 6.100 euro/camera dublă/3 nopţi
Fairmont, 4 stele, preţ 7.899 euro
Metropole, 5 stele, preţ 11.700 euro
Trebuie precizat, însă, că sunt prezentate doar hotelurile care mai au camere disponibile, iar intervalul până la cursă este destul de scurt, în plus, fiind un asemenea eveniment, gradul de ocupare a locurilor de cazare a crescut semnificativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu