sâmbătă, 20 mai 2017

La Bolzano, pentru Festivalul Gastronomic al Tirolului de Sud

Un festival în care regăseşti delicatese, dar şi muzică bună şi divertisment de calitate, totul într-un cadru natural de excepţie oferit de capitala Tirolului de Sud, acestea sunt ingredientele Festivalului Gastronomic al Tirolului de Sud de la Bolzano, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Bolzano este unul dintre oraşe din Italia care se distinge nu numai prin peisaje de vis, dar şi printr-un nivel de trai remarcabil. Castelul medieval Mareccio şi castelul Runkelstein sunt două dintre cele mai cunoscute obiective ale oraşului Bolzano. Dar merită şi să te plimbi pe străzile cochete şi foarte curate, admirând la orice pas peisaje splendide. De asemenea, poţi urca pe Ritten, cu telecabina, costul unei călătorii fiind de 2,50 euro.
La festival
În perioada 26-28 mai la Bolzano are loc Festivalul Gastronomic al Tirolului de Sud. Festivalul reuneşte numeroşi producători locali ai celor mai delicioase produse din regiune. Prezentarea şi degustarea produselor este urmată de evenimente muzicale live şi momente de divertisment pentru copii. Acum, din punct de vedere culinar, printre delicatesele regiunii amintesc produsele din mere, lapte, şuncă, vinuri, dar şi pâine, condimente, plante medicinale.
Cum se ajunge la Bolzano?
Cu avionul la Verona şi  apoi cu trenul.
22 mai: Bucureşti 19.40 - 20.55 Verona
29 mai: Verona 21.25 - 00.30 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 628 lei/persoană, fără bagaj de cală.
Merită să rămâi o zi la Verona şi a doua zi să pleci spre Bolzano, cu trenul.
23 mai: Verona 13.04 - 14.31 Bolzano (23 euro)
29 mai: Bolzano 11.31 - 12.56 Verona (23 euro)
Variante de cazare
Hotel Eberle, 4 stele, preţ 1.069 euro/camera dublă, mic-dejun/6 nopţi
Four Points Sheraton, 4 stele, preţ 1.062 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu