vineri, 19 mai 2017

Peru - o lume fascinantă

Printre ţările sud-americane, Peru se detaşează prin tradiţie, istorie, exotism, aici fiind nu numai celebrele ruine de la Machu Pichu, ci şi o lume fascinantă, pe care te invit s-o descoperim  împreună, motiv pentru care am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Lima este un oraş foarte aglomerat, având peste 8 milioane locuitori, dar şi extrem de interesant. Centrul oraşului trebuie neapărat văzut. Plaza de Armas (sau Plaza Mayor) cu Catedrala şi Palacio de Gobierno sunt două locuri minunate, iar acolo poţi găsi restaurante decente cu mâncare "exotică" (meniuri bazate pe peşte proaspăt), foarte apreciate atât de localnici, dar mai ales de turişti. În Lima sunt numeroase alte obiective turistice care merită atenţia, mai ales că poate ajungi doar o dată în viaţă în acest colţ de lume: fortăreaţa del Real Felipe (datează din secolul al XVIII-lea), Casa Torre Tagle (considerată a fi cel mai frumos conac din America de Sud), Piaţa San Martin (în care se resimte cel mai puternic influenţa franceză), Casa de Osambela (cu o arhitectură specifică perioadei coloniale), Mănăstirea San Francisco, dar şi cartierele San Isidro şi Miraflores, cu o privelişte senzaţională asupra Pacificului din Parque del Amor. De asemenea, există numeroase muzee, dar şi foarte multe parcuri.
Lima este folosită şi ca punct de plecare în explorarea altor minunăţii turistice ale acestei ţări. Se fac excursii la Cuzco, centru al civilizaţiei incaşe, iar de aici, cu trenul într-o călătorie de 4 ore la Machu Picchu, probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Peru.
Cum se ajunge la Lima?
24 mai: Bucureşti 7.05 - 9.00 Amsterdam 12.35 - 18.10 (KLM) Lima
31 mai: Lima 18.25 - 13.40 (1 iunie) Paris 16.20 - 20.10 (Air France) Bucureşti
Preţ: 1.100 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentele de zbor european.
De la aeroport există mai multe autobuze, care ajung în centru sau în diverse zone ale capitalei peruane.
Variante de cazare
Costa del Sol Wyndham, 4 stele, preţ 629 euro/camera dublă, mic-dejun/7 nopţi
NM Hotel, 4 stele, preţ 794 euro
Plaza del Bosque, 5 stele, preţ 777 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu