miercuri, 17 mai 2017

Un circuit senzaţional: Rwanda - Uganda - Kenya

Rwanda - Uganda - Kenya oferă unul dintre cele mai spectaculoase circuite din Africa, astfel că l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Este un tur destul de complex, dar pe cât pare de complicat (şi de costisitor), pe atât este de spectaculos. Aşa că să pornim la drum!
21 mai - Bucureşti - Dubai
Bucureşti 15.40 - 21.25 Dubai (flydubai)
22 mai - Dubai - Kigali (Rwanda)
Dubai 00.55 - 5.00 Kigali (Rwandair Express)
Transfer la autocar şi cazare. Tur de oraş în care punctul central este Kigali Memorial Centre (un monument ridicat în memoria victimelor Genocidului din 1994, atunci când peste un milion de rwandezi, din etniile Tutsi şi Hutus au fost ucişi în urma unor revolte). Oraşul oferă un peisaj pitoresc fiind aşezat pe versanţi şi în văile pline de vegetaţie dintre aceştia. În Kigali mai merită văzute cartierul musulman plin de culoare şi piaţa centrală cu un ritm infernal, trepidant, total diferit de restul oraşului. De asemenea, Palatul Regal, Palatul Prezidenţial şi hotelul Mille Collines, cel care a inspirat celebrul film american Hotel Rwanda.
23 mai - Kigali - Parcul Naţional al Vulcanilor
Transfer în Parcul Naţional al Vulcanilor, unde principala atracţie este căutarea maimuţelor aurii (cunoscute şi sub numele de maimuţele albastre), specie endemică.
24 mai - Parcul Naţional al Vulcanilor - Lacul Bunyonyi - Parcul Bwindi
Transferul din Parcul Naţional al Vulcanilor spre Parcul Bwindi se face pe malul Lacului Bunyonyi, cu un peisaj uimitor - dealuri terasate şi decorate cu numeroase insule şi insuliţe.
25 mai - Parcul Bwindi
Întreaga zi este dedicată vizitării Parcului Naţional Bwindi, locul în care vei putea admira gorilele în elementul lot natural. Cu siguranţă, o experienţă memorabilă!
26 mai - Parcul Bwindi - Ishasha
După plecare, se vizitează un sat de pigmei, o altă experienţă care nu este la îndemâna turistului de city-break. Vei străbate zone cu peisaje unice, iar la sosirea în Ishasha vei avea ocazia să vezi leii căţărători, o specie perfect adaptată mediului de aici şi care se regăseşte în puţine parcuri africane.
27 mai - Parcul Naţional Regina Elisabeta
Practic, Ishasha face parte din acest imens parc, iar încă de la prima oră vei continua drumul spre nord şi vei avea ocazia să vezi elefanţi, lei, leoparzi, hiene şi multe altele. De asemenea, este programată o croazieră pe canalul Kazinga pentru a vedea hipopotami, bivoli, dar şi numeroase specii de păsări. După căderea nopţii este programată o nouă incursiune în parc şi o nouă experienţă memorabilă.
28 mai - Parcul Naţional Regina Elisabeta - Kibale
Înainte de a părăsi Parcul Naţional Regina Elisabeta, vizită la Lacul Sărat Katwe, apoi pe drum se vor putea admira munţii şi lacurile de crater, un peisaj foarte spectaculos.
29 mai - Kibale
De la Centrul Turistic Kanyanchu vei avea ocazia să faci un adevărat safari în pădurea tropicală, prilej pentru a admira mai multe specii de cimpanzei, dar şi tot felul de alte maimuţe.
30 mai - Kibale - Kampala
Plimbare în Parcul Naţional Bigodi, cu o floră şi faună remarcabile şi vizită opţională la Craterul Ndali sau la plantaţiile de ceai.
31 mai - Kampala - Parcul Naţional Nakuru
Un drum destul de lung, obositor, dar va merita fiecare moment petrecut în Parcul Naţional Nakuru.
1 iunie - Parcul Naţional Nakuru
Parcul Naţional Nakuru este cunoscut pentru milioanele păsări flamingo, care "colorează" în roz lacurile din acest parc.
2 iunie - Parcul Naţional Nakuru  - Parcul Naţional Masai Mara
Transfer între cele două parcuri. Masai Mara este continuarea mult mai celebrului Serengeti, o savană nesfârşită cu zebre, antilope gnu, dar şi lei, elefanţi şi multe altele. Masai Mara este parcul cel mai des prezentat pe celebrul post de televiziune National Geographic.
3 iunie - Parcul Naţional Masai Mara - Nairobi
După sosirea în capitala Kenyei se face un tur de oraş din care nu lipsesc un muzeu şi un centru al girafelor.
4 iunie - Nairobi - Mombasa
Mombasa este un oraş incredibil, construit de arabi şi încărcat de istorie, situat chiar pe ţărmul Oceanului Indian.
5 iunie - Mombasa
După atâta umblat prin safari, o zi de recreere pe plajele fabuloase din Mombasa prinde extrem de bine. Se pot face şi excursii în larg, unde poţi înota cu delfini.
6 iunie - Mombasa - Nairobi - Dubai
Mombasa 18.10 - 19.10 Nairobi 23.00 - 5.15 Dubai (Kenya Airways)
7 iunie - Dubai - Bucureşti
Dubai 10.30  - 14.15 Bucureşti (flydubai)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu