duminică, 14 mai 2017

Un dublu city-break aproape exotic: Tel Aviv - Larnaca

Un dublu city-break interesant poate fi între Tel Aviv şi Larnaca, variantă pe care am introdus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Bucureşti - Tel Aviv
25 mai: Bucureşti 6.00 - 8.40 Tel Aviv
Companie: Wizz Air. Preţ 58 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport în Tel Aviv se poate ajunge cu trenul sau cu taxiul, nefiind alte mijloace de transport. De asemenea, cei care au avut experienţa trecerii prin aeroportul Tel Aviv susţin că este nevoie de multă răbdare, vameşii fiind extrem de... conştiincioşi.
Hotel - Crowne Plaza, 5 stele, preţ 483 euro/camera dublă/3 nopţi
Având plaje generoase, dar şi o istorie bogată, Tel Aviv are multe locuri - şi lucruri - de oferit celor care se încumetă să-l cucerească la pas. Vechiul port Jaffa este unul dintre cele mai vechi porturi din lume. Piaţa Rabin este cea mai mare piaţă publică din Israel, dar mai ales locul în care a fost asasinat premierul Rabin în 1995. Azriely Lookout sau Mall Azrieli este un ansamblul de 3 zgârie-nori (unul pătrat, unul rotund şi altul triunghiular), de la etajul 49 al unuia dintre acestea oferind vizitatorilor posibilitatea unei imagini panoramice fabuloase a Tel Aviv-ului. Mai sunt numeroase muzee, dar şi zone întregi istorice, parte a centrului vechi. De asemenea, există posibilitatea din port să închiriezi un vas sau să alegi o croazieră care te va duce în larg, de unde Tel Aviv-ul se vede absolut spectaculos. De asemenea, ar mai merita atenţia turistului Joshua Gardens (Parcul central) şi promenada, cu vederi deosebit de frumoase, mai ales la apus.
Tel Aviv - Larnaca
28 mai: Tel Aviv 14.55 - 15.55 Larnaca
Companie: Aegean Airlines. Preţ 70 euro/persoană.
Aeroportul se află la 6 km vest de centrul oraşului, astfel că ai la dispoziţie fie varianta autobuzului sau chiar şi cea a taxiului.
Hotel - Rise, 3 stele, preţ 305 euro/camera dublă, cu mic-dejun/3 nopţi
Larnaca este considerat cel mai vechi oraş din Cipru, având o istorie de peste 6.000 ani. Ca majoritatea oraşelor cipriote este format din două părţi - oraşul vechi, plin cu monumente reprezentative pentru istoria locurilor; şi oraşul modern, care se întinde de-a lungul plajelor şi cuprinde numeroase hoteluri, resorturi şi spaţii pentru distracţie. Promenada este nu numai unul dintre cele mai spectaculoase locuri din oraş, dar şi locul ideal pentru o plimbare de seară atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. La marginea oraşului, spre aeroport, se află Salt Lake Larnaca, un loc unde în această perioadă a anului pot fi văzute foarte multe exemplare de flamingo roz, păsări extrem de graţioase. De asemenea, în Larnaca există două lăcaşe de cult celebre, de religii diferite. Este vorba de Biserica Sf. Lazăr - biserică ortodoxă din secolul al IX-lea, construită pe locul mormântului lui Lazăr, fratele Mariei; Moschee Hala Sultan Tekke - o moschee cocoţată la marginea zonei Salt Lake, pe locul unde se spune că se află mormântul lui Umm Haram, mama profetului Mohamed. În apropiere de Larnaca sunt plaje foarte apreciate, iar pentru amatorii de scufundări există numeroase atracţii.
Larnaca - Bucureşti
31 mai: Larnaca 12.40 - 15.00 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 83 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu