sâmbătă, 6 mai 2017

Vacanţă în Filipine - exotism, peisaje unice şi o experienţă memorabilă

Despre Filipine se spune că reprezintă acum în turismul mondial cam ceea ce reprezenta Thailanda acum 20 de ani - un loc mirific, cu peisaje unice, pline de exotism, încă neatinse în prea mare măsură de turism, de civilizaţie. Aşa că am considerat un motiv suficient pentru a propune această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai, chiar dacă în această perioadă este deja destul de cald.
Ziua 1, PLECARE DIN BUCUREŞTI
Ziua 2, SOSIRE ÎN MANILA
După sosirea pe aeroportul din Manila, vei fi transferat la hotel.
Ziua 3, MANILA - LAOAG
Vei pleca într-un tur al oraşului Manila; vei străbate bulevardul Roxas
şi Parcul Rizal.
Turul va continua cu  oraşul din interiorul zidurilor - Intramuros, unde vei vizita Biserica San Agustin; în vecinătate se află Casa Manila.
Vei continua cu vizitarea Fortului Santiago, fosta linie de apărare a oraşului.
De aici traseul va urma spre cartierul central Quiapo
unde vei descoperi Biserica Black Nazarene şi Cimitirul chinezesc. Turul se va încheia cu o plimbare prin cartierul financiar şi comercial Makati City.
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Manila. Zbor intern Manila - Laoag. Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Laoag.
Ziua 4, LAOAG - VIGAN
Vei face un tur al oraşului Laoag.
Vei vizita Biserica Sarrat, Biserica Baccara şi Paoay. Vei fi transferat către Vigan, localitate ce se află la două ore de mers cu maşina de Laoag. Vei vizita Vigan, unul din puţinele oraşe hispanice rămase din ţară şi vei vedea Conacul Syquia, Biserica Miraculoasă din Sinait, strada Calle Crisolog, Piaţa Burgos şi Catedrala St Paul. Vei face apoi o oprire la Pagburnayan, unde vei fi martorul realizării produselor din ceramică şi apoi te vei plimba prin Grădinile Ascunse din Vigan.
Ziua 5, VIGAN - BAGUIO
Vei pleca din Vigan către Baguio, capitala de vară a Republicii Filipine şi poarta de intrare în Cordillera, provincia Benguet, la 1500 m altitudine în Muntii Cordillera. Va fi un drum de aproximativ 6 ore prin traseele pitoreşti din Benguet. Te vei bucura de un scurt tur al oraşului, ce include Session Road, Parcul Burnham şi Mansion House, reşedinţa de vară a Preşedintelui. Una din principalele obiective este piaţa centrală, unde localnicii din împrejurimi vin să îşi vândă produsele.
Ziua 6, BAGUIO - SAGADA
Vei pleca din Baguio către Sagada şli vei trece prin valea La Trinidad. Priveliştea te va impresiona când vei trece pe lânga terasele de legume ale triburilor Benguet şi vei admira priveliştea panoramică. Vei face un tur în Sagada, o regiune ce cuprinde mai multe sate situate pe munţii stâncoşi din Provincia Benguet. Zona este renumită pentru sistemul tradiţional de înmormântare şi mumificare a decedaţilor. Vei vedea aici un cimitir al triburilor străvechi.
Ziua 7, SAGADA - BANAUE
Vei pleca din Sagada către Bontoc unde vei vizita Muzeul Bontoc ce cuprinde un grup de case tradiţionale şi artefacte.
Vei fi transferat la Banaue. Durata transferului va fi de aproximativ 4 ore. Vei avea ocazia să vezi lanţuri muntoase terasate pentru cultivarea orezului ce te vor uimi.
Ziua 8, BANAUE
Te vei îmbarca într-un jeepney, un mijloc de transport tradiţional din Filipine şi vei pleca pentru a vizita terasele de orez de la Batad. Batad este un sat de munte în Banaue şi este faimos pentru terasele de orez, pentru care a fost şi inclus pe lista UNESCO încă din  anul 1995.
În Batad Village se poate ajunge doar pe jos, pe un drum de 3 km. Din Batad Village, poţi opta pentru a vizita Cascada Tappyia la care se poate ajunge după încă o oră de mers pe jos.
Ziua 9, BANAUE - MANILA
Vei pleca spre Manila, pe un drum de aproximativ 9 ore prin câmpiile din Luzon.
Ziua 10, MANILA - PUERTO PRINCESA
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Manila. Zbor intern Manila - Puerto Princesa. La sosire în Puerto Princesa vei fi transferat la hotel; pe traseu se pot face opriri pentru cumpărături sau pentru a vizita un muzeu local.
Ziua 11, PUERTO PRINCESA - EL NIDO TOWN
Vei face o călătorie în Parcul Naţional Râul Subteran Puerto Princesa, zonă protejată aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1999. Aici vei naviga cu barca pe un râu subteran, având posibilitatea de a admira spectaculoasele formaţiuni carstice specifice acestei regiuni.
Transfer din Puerto Princesa către oraşul El Nido.
Ziua 12, EL NIDO TOWN - EL NIDO ISLAND
După micul dejun vei fi transferat cu barca la hotelul ales de pe insula El Nido pentru formalităţile de check-in.
Ziua 13, EL NIDO ISLAND
Vei avea la dispoziţie întreaga zi pentru a te relaxa pe superbele plaje tropicale ale insulei filipineze sau pentru a practica diferite sporturi nautice.
Ziua 14, EL NIDO - BOHOL
Ţi se asigură transferul la aeroportul El Nido. Zbor intern El Nido - Manila. Zbor intern Manila - Bohol. Ţi se asigură transferul la hotelul din Bohol.
Ziua 15, BOHOL
Vei face un tur în zona rurală a insulei Bohol şi vei începe cu faimoasele Chocolate Hills (Dealurile de Ciocolată, aproximativ 1300 la număr)
şi vei continua cu Sanctuarul Fluturilor şi podul suspendat. În această zonă îşi are habitatul maimuţa tarsier, cea mai mică specie de primate din lume. Mai apoi vei face o croazieră pe râul Loboc. După-amiază vei vizita Biserica Baclayon şi Muzeul, declarate monumente naţionale; apoi vei vedea şi monumentul ridicat în amintirea "Pactului de Sânge" dintre spanioli şi filipinezi încheiat în anul 1565.
Ziua 16, BOHOL - CEBU
Transfer cu feribotul la Cebu.
Ziua 17, CEBU
Vei călători către Oslob unde vei avea ocazia să observi rechinul balenă,
iar mai apoi vei vizita superbele Cascade Tumalog.
Ziua 18, CEBU - BORACAY
Ţi se asigură transferul la aeroportul din Cebu.  Zbor intern Cebu - Boracay. După sosirea pe aeroportul din insula Boracay vei fi transferat la hotel.
Ziua 19, BORACAY
Vei face un tur de patru ore al insulei Boracay. Vei descoperi aici unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, ape turcoaz şi recife de corali colorate, Boracay fiind cea mai populară destinaţie a arhipelagului. Insula are aproximativ 7 km lungime şi se mândreşte cu câteva plaje de excepţie, cum ar fi Bulabog, una dintre cele mai renumite destinaţii pentru kiteboarding şi sporturi acvatice din Asia. Cele mai practicate sporturi în această zonă sunt scufundările, windsurfing şi kiteboarding.
Ziua 20, BORACAY
Vei petrece această zi de relaxare pe însoritele plaje din Boracay.
Ziua 21, BORACAY - MANILA
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Boracay. Zbor intern Boracay - Manila. După sosirea pe aeroportul din Manila, vei fi transferat la hotel.
Ziua 22, PLECARE DIN MANILA
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Manila.
Ziua 23, SOSIRE ÎN BUCUREŞTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu