joi, 29 iunie 2017

Augsburg

Germania are multe oraşe frumoase, cu o arhitectură specifică, pe alocuri chiar spectaculoase. Unul dintre aceste oraşe este Augsburg, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă petru luna iulie.
Piaţa Centrală şi centrul vechi al oraşului sunt principalele atracţii ale acestui oraş bavarez. Primăria este o clădire frumoasă, care datează din secolul al XVII-lea şi care a supravieţuit războiului. De asemenea, tot aici se află Fuggerei, una dintre cele mai vechi clădiri de locuit din lume, datând din anul 1516. În Augsburg mai sunt şi o serie de muzee, dar şi două case memoriale - ale lui Bertold Brecht şi a lui Mozart, fiind vorba de casa în care s-a născut Leopold Mozart, tatăl celebrului Wolfgang Amadeus Mozart. Multe parcuri, dar şi o Grădină Zoologică contribuie la frumuseţea acestui oraş.
Cum se ajunge la Augsburg?
Mai întâi, cu avionul până la Munchen.
19 iulie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
25 iulie: Munchen 19.50 - 22.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ 155 euro/persoană.
De la aeroportul din Munchen poţi apela la serviciile de transport privat, preţul unei călătorii pentru un pasager fiind de 25 euro. Există şi varianta mai complicată, mai anevoioasă şi nu cu mult mai ieftină, a trenului până la Munchen şi apoi cu trenul la Augsburg.
Variante de cazare
Hotel Augusta, 3 stele, preţ 732 euro/camera dublă, mic-dejun/6 nopţi
Hotel Dorint An der Kongresshalle, 4 stele, preţ 809 euro
Hootel Holiday Inn Express, 3 stele, preţ 604 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu