sâmbătă, 10 iunie 2017

Circuit în Peru şi Bolivia

Nu sunt în topul celor mai "turistice" ţări din America de Sud, dar cu toate acestea, Peru şi Bolivia pot oferi celor care traversează Globul pentru a ajunge aici mari satisfacţii. Sunt două destinaţii cu un mare potenţial turistic, aşa că am inclus un circuit în Peru şi Bolivia pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
22 iunie: Bucureşti - Lima
Bucureşti 7.05 - 9.00 Amsterdam 12.35 - 18.10 Lima (zbor KLM)
Transfer la hotel.
23 iunie: Lima
Vei face un tur de oraş pentru a cunoaşte principalele atracţii: Districtul Miraflores, Plaza de Armas - centrul istoric al oraşului în care se află cele mai importante monumente istorice ale capitalei peruane printre care o fântână din bronz datând din 1650, Biserica San Francisco, construită în 1674, Catedrala din Lima, construită în 1564, cunoscută în toată lumea pentru capela de fildeş în stil baroc, La Imaculada, şi pentru mormântul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Perului.
Turul oraşului se va încheia cu vizita la Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai impresionante muzee din America de Sud, unde pot fi admirate exponate extrem de valoroase, artefacte din metale şi pietre preţioase.
24 iunie: Lima - Paracas
Transfer auto din Lima la Paracas, pe un traseu spectaculos de 4 ore de-a lungul autostrăzii panamericane.
25 iunie: Paracas - Nazca
Cu o barcă cu motor vei pleca spre Insulele Ballestas, casă a mii de păsări.
Pe aceste insule erodate de valuri şi vânturi în forme surprinzătoare, vei observa lei de mare, iar uneori în larg se pot vedea delfinii. Pe traseu vei vedea controversatul El Candelabro - formaţiune geoglifă sculptată pe panta unui deal.
Vei fi transferat din Paracas la Ica. Vei face un tur cu buggy pe dunele care înconjoară Ica şi Huacachina, care sunt printre cele mai bune din lume pentru practicarea acestui gen de activitate. Dunele pot fi înalte chiar şi de 100 de metri, iar deşertul este foarte întins, cât cuprinzi cu privirea. Vei participa la degustare de pisco de la cei mai importanţi producători peruani: Tacama, Vista Alegre şi Catador. Pisco este o băutură tradiţională peruană, realizată din pisco (brandy tradiţional asemănător la gust cu ţuica autohtonă), lime, albuş de ou şi cuburi de gheaţă. Vei fi transferat la hotelul din Nazca.
26 iunie: Nazca - Arequipa
Te vei îmbarca într-un avion uşor, cu care vei survola Desenele de la Nazca, una dintre cele mai mari enigme ale lumii, aflate pe o suprafaţă de aproximativ 500 kmp. Transfer Nazca - Arequipa, la sosire transfer la hotel.
27 iunie: Arequipa
Vei face un tur pe străduţele pitoreşti din centrul oraşului Arequipa, ce va începe din Piaţa Centrală, una dintre cele mai frumoase pieţe ale Perului, unde vei vizita Catedrala, un frumos exemplu de arhitectură peruviană din secolul al XIX-lea. Construită în 1621, Catedrala a fost deteriorată de cutremure şi incendii, fiind reconstruită de către arhitectul local Lucas Poblete în 1868. Catedrala este considerată ca fiind cea mai importantă clădire religioasă în stil neoclasic din Peru. Vei vizita, de asemenea, Biserica La Compania - vechi templu iezuit. Punctul culminant al vizitei în Arequipa va fi Mănăstirea Santa Catalina, un oraş într-un oraş, un paradis liniştit colorat în roşu şi albastru. Mănăstirea şi-a deschis porţile pentru public în anul 1970, considerându-se că banii aduşi din turism vor acoperi o mare parte din cheltuielile mănăstirii.
28 iunie: Arequipa - Canionul Colca
Astăzi vei pleca spre Canionul Colca. La plecarea din Arequipa vei vizita Rezervaţia Naţională Aguada Blanca, unde vei putea vedea turme de lame păscând pe platoul Cotahuasi. Vei face o oprire la Patapampa pentru o pauză revigorantă în care vei servi tipicul ceai de coca. Excursia continuă spre zona numită Mollepunko, de unde începe Colca Canyon, cu văile sale verzi şi terase andine.
După ce vei trece prin orăşelul Callalli, vei ajunge în pitorescul Sibayo, unde vei vizita o rezervaţie de vicuna. Călătoria zilei va lua sfârşit în oraşul Chivay, unde se află şi izvoare termale, astfel încât seara te vei putea bucura de o baie revigorantă în aceste piscine naturale.
29 iunie: Canionul Colca - Puno
Astăzi vei merge la Cruz del Condor (Crucea condorului), punct de belvedere de unde ai şansa unică de a admira zborul inegalabil al celei mai mari păsări de pradă din lume - condorul.
Pe traseu se vor face opriri în mai multe puncte de belvedere. Transfer din Canionul Colca la Puno - capitala folclorică a ţării.
30 iunie: Puno - La Paz
Transfer din Puno la Copacabana. Traseul se desfăşoară pe malul Lacului Titicaca până la graniţa dintre Peru şi Bolivia.
În Copacabana vei vizita Bazilica Fecioarei datând din secolul al XVI-lea, ridicată pe locul unde cândva se ridica Templul Fertilităţii Kotakawana. Vei călători spre Lacul Titicaca şi vei naviga pe lac într-o barcă tradiţională din totora până la Insula Soarelui (Isla del Sol),
insulă considerată locul unde Inti, Zeul Soarelui, a trimis pe Manco Capac şi Mama Ocllo, pentru a întemeia o nouă civilizaţie (Inca) şi a aduce înţelepciune populaţiei aymara, care trăia pe malurile lacului. Pe insulă se află peste 180 de situri incaşe, printre care Complexul Cultural Inti Wata, considerat cea mai importantă atracţie turistică a Boliviei, Muzeul Îngropat, Centrul de Medicină Tradiţională, terasele incaşe Pachamama destinate culturilor agricole. Vei vedea şi Palatul Incaş Pilkokaina, unde poţi asista la o ceremonie de purificare a sufletului în ritual aymara. Vei debarca în portul Chua.
1 iulie: La Paz - Tiwanacu - La Paz
Vei vizita situl civilizaţiei Tiwanaku, cea mai avansată civilizaţie sud-americană, precursoarea civilizaţiilor incaşe şi mayaşe. Situl se află la doar 72 de km de La Paz. Vei avea ocazia să explorezi Templul Kalasasaya, Gate of the Sun (Poarta Soarelui), monoliţii Ponce şi Fraile, Piramida Akapana, Templul Semiunderground, precum şi muzeele locale. Vei face un tur al oraşului La Paz cu vizitarea principalelor atracţii:
Piaţa Vrăjitoarelor - celebră pentru suveniruri şi artefacte, Plaza de Armas - cu biserica Sfântul Francisc, Piaţa Murillo, vei urca apoi pe una din colinele din apropiere pentru a avea o panoramă asupra oraşului cu Muntele Illimani în fundal.
Turul se va încheia cu o vizită la Valea Lunii - zonă de o frumuseţe stranie.
2 iulie: La Paz - Cusco
Transfer de la hotel la aeroport.
La Paz 10.40 - 10.40 Cusco (Peruvian Airlines)
La sosirea în Cusco ţi se va asigura transferul la hotel. Vei pleca într-un tur de o jumătate de zi în care vei vizita principalele atracţii. Turul include Plaza de Armas, Catedrala din Cusco, cartierul San Blas. În apropiere de Cusco vei vizita siturile Puca Pucara, Sacsayhuaman şi Coricancha - Templul Soarelui, Qenqo - construcţie cu galerii subterane care avea un rol ritualic, şi, la final, Tambomachay - celebrele băi incaşe.
3 iulie: Cusco - Machu Picchu
Transfer de la hotel la gara din Cusco. Transfer cu trenul de la Cusco la Aguas Calientes. La sosire în Aguas Calientes, vei fi preluat de microbuze care urcă muntele până la cetatea incaşă pe un drum ce va dura 30 de minute. Seara vei fi transferat pe aceeaşi rută înapoi în oraş. Vei face o vizită la Machu Picchu.
La sosire în cetatea incaşă vei vizita principalele puncte de interes însoţit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia să admiri peste 140 de construcţii, dar şi terasările folosite de incaşi pentru agricultură. Vei vizita Zona Sacră, zona principală a cetăţii, ce include cele mai importante atracţii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incaş, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de formă trapezoidală prin care soarele pătrunde pentru a lumina piaţa sacră aflată în spate, Templul Soarelui, construit în formă de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incaşă şi Templul Condorului. Vei mai vedea şi Zona Rezidenţială sau Zona Populară, unde se aflau casele clasei de jos şi depozitele de grâne, iar în Zona Regală vei parcurge un şir de case cu ziduri roşiatice, în care locuiau Amautas, persoanele înţelepte, cât şi încăperile de formă trapezoidală din apropiere, unde locuiau Nustas, prinţesele.
4 iulie: Machu Picchu - Cusco
Transfer de la hotel la gară în Aguas Calientes, apoi transfer cu trenul Vistadome pe ruta Aguas Calientes - Cusco. În Cusco, transfer la hotel şi timp liber.
5 iulie: plecarea din Cusco
Cusco 15.15 - 16.40 (LAN Airlines) Lima 20.00 - 15.25 (6 iulie) Amsterdam 20.40 - 00.20 Bucureşti.
Un astfel de circuit este organizat de agenţia de turism Eturia, unde poţi găsi toate detaliile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu