duminică, 11 iunie 2017

Croazieră în Caraibe

În plină vară, o croazieră în Caraibe poate fi un adevărat festin, din multe puncte de vedere, inclusiv din punct de vedere turistic. Aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie o croazieră pe traseul Curacao – Oranjestad – Colon – Cartagena – Curacao, cu plecare pe 26 iunie.
Croaziera este operată de compania Pullmantur Cruises, cu nava Zenith. Vasul cu o lungime de 208 metri şi o capacitate de 1.340 pasageri îţi oferă posibilitatea de a descoperi viaţa în stil franţuzesc şi de a te bucura de o vacanţă pe cinste, fie că te delectezi la piscină, fie la terasa cu vedere la mare sau te bucuri seara de un spectacol.
Traseu
26 iunie: Curacao (Antilele Olandeze), plecarea ora 19.00
27 iunie: Bonaire (Antilele Olandeze), 8.00 - 18.00
28 iunie: Oranjestad (Aruba), 7.30 - 16.30
29 iunie: pe mare
30 iunie: Colon (Panama), 8.00 - 15.30
1 iulie: Cartagena (Columbia), 11.00 - 21.00
2 iulie: pe mare
3 iulie: Curacao (Antilele Olandeze), debarcarea ora 8.00
Tarife
- cabină interioară - 479 euro/persoană
- cabină exterioară - 519 euro/persoană
Itinerariu
Curacao. Merită să zăboveşti câteva zile aici înainte de îmbarcare, aşa că o variantă bună de a ajunge aici ar fi următoarea:
23 iunie: Bucureşti 7.05 - 9.00 Amsterdam 10.00 - 13.35 Curacao
Companie: KLM. Preţ: 924/persoană/dus-întors.
De la aeroport, dacă nu ai transferul asigurat de hotel, taxiul este cea mai bună soluţie.
Te poţi caza la hotelul  Sonesta Kura Hulanda Village & Spa, 4 stele, preţ 281 euro/camera dublă/3 nopţi.
Are multe clădiri în stilul arhitectonic specific olandez, ceea ce duce la semănarea acestui oraş cu Amsterdamul. Zona istorică, centrul vechi şi zona portului sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO, fiind de departe cele mai importante atracţii turistice.
Bonaire. Este o insulă mică, dar foarte pitorească. Are peisaje spectaculoase, dar este şi locul ideal pentru scunfundări. De asemenea, plajele nu sunt de rata şi nici spectacolele oferite de miile de păsări flamingo pe aproape orice suprafaţă de apă de pe insulă.
Oranjestad. Frumoasă capitală a Arubei, dominată de clădiri cu arhitectură colonială, cu specific olandez, în culori vii, pastelate, foarte atrăgătoare. Cele mai importante atracţii ale acestui oraş sunt Fort Zoutman şi Turnul Willem al III-lea, alături de care se află o promenadă cu peisaje încântătoare, precum şi mai multe mall-uri.
Colon. Este portul panamez de la intrarea dinspre Marea Caraibelor în Canalul Panama, care face legătura cu Oceanul Pacific. Se pot face excursii constând în turul oraşului, turul oraşului cu sesiune de cumpărături şi vizită la ecluza Gatun, cea situată spre Marea Caraibelor la intrarea în Canalul Panama.
Cartagena. Se află pe costa nordică a Columbiei, fiind botezat la fondarea sa, pe 1 iunie 1533, după numele similar al oraşului din Spania. Cu toate acestea, există vestigii şi mărturii care atestă că în jurul golfului existau aşezări umane din anul 4000 î.H. Atât în zona Caraibelor, cât şi în întreaga lume, Cartagena este cel mai asociat oraş cu piraţii. Fortificaţiile din perioada colonială şi cetatea au fost incluse din anul 1984 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Sunt mai multe muzee, inclusiv un Muzeu al Aurului, dar şi un Palat al Inchiziţiei.
Curacao. După debarcare, te poţi caza la acelaşi hotel şi să te bucuri de aceste minunate locuri. Avionul de întoarcere are următorul traseu:
4 iulie: Curacao 15.20 - 6.35 (5 iulie) Amsterdam 9.30 - 13.15 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu