duminică, 18 iunie 2017

Dublu city-break: Billund - Copenhaga

Două dintre cele mai frumoase oraşe din Danemarca, Billund şi Copenhaga, pot fi vizitate într-o vacanţă de tip dublu city-break, motiv pentru care am inclus o astfel de variantă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Bucureşti - Billund
21 iunie: Bucureşti 5.55 - 7.10 Istanbul 11.35 - 13.55 Billund
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 208 euro/persoană.
Hotel - Svanen, 4 stele, preţ 630 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi.
Billund este un oraş cochet, în care aproape toţi cei care ajung aici vin pentru parcul Legoland. De asemenea, tot aici se află şi un parc acvatic de distracţii tropical Lalandia. Dincolo de acestea, străduţele pitoreşti şi aerul bonom conferă acestui oraş un statut aparte şi îi dă un loc special pentru vacanţe.
Billund - Copenhaga
24 iunie: Billund 10.20 - 11.10 Copenhaga
Companie: SAS.  Preţ. 129 euro/persoană.
Hotel - Copenhagen Star, 3 stele, preţ 805 euro/camera dublă/3 nopţi
În capitala daneză nu ar trebui ratate Parcul Tivoli, faleza cu Mica Sirenă, Palatul Regal şi Muzeul Naţional, două clădiri extrem de pitoreşti şi de atrăgătoare pentru orice obiectiv foto. Ar mai fi două puncte care oferă o panoramă superbă a capitalei daneze: Turnul Rotund şi Biserica Mântuitorului, turla de 90 metri a acesteia din urmă fiind vizitabilă, chiar dacă ultimele 150 din cele 400 de trepte până sus, sunt pe exterior, nefiind protejate decât de un grilaj. Dar panorama este absolut superbă! Ar mai fi de neratat o plimbare cu trăsura prin centrul vechi, dar şi o plimbare cu vaporaşul pe canelele din zona centrală a capitalei daneze. Nu în ultimul rând, ar mai fi de amintit, Muzeul Rosenborg, o fostă reşedinţă regală de vară, dar şi vizitarea Primăriei, care este gratuită, urcarea în turnul de 100 metri prilejuindu-ţi ocazia de a face noi fotografii panoramice superbe. Nu ar fi de neglijat nici Biserica Engleză şi Kastellet, o fortăreaţă în formă de pentagon.
Copenhaga - Bucureşti
27 iunie: Copenhaga 20.10 - 21.30 Praga 11.40 (28 iunie) - 14.35 Bucureşti
Companie: Czech Airlines. Preţ: 188 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu