vineri, 9 iunie 2017

Dublu city-break: Lisabona - Frankfurt

Am scris în mai multe rânduri despre avantajele unui dublu city-break, aşa că nu voi relua aceste aspecte, ci voi trece direct la prezentarea unui posibil dublu city-break Lisabona - Frankfurt, pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Bucureşti - Lisabona
24 iunie: Bucureşti 14.40 - 17.20 Lisabona
Companie: Wizz Air. Preţ: 42 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, sunt diverse autobuze care merg în diferite puncte ale capitalei lusitane, dar şi taxiul poate fi o opţiune, fiind destul de ieftin.
Cazare - hotel  VIP Executive Diplomatico, 4 stele, preţ 237 euro/camera dublă/3 nopţi
Lisabona este un oraş fascinant, în care ai multe obiective turistice de vizitat. Dintr-un traseu de câteva zile nu ar trebui să lipsească Parcul Eduardo al VII-lea, cu o vedere spectaculoasă asupra capitalei lusitane, Avenida Libardade, Castelul Sao Jorge, centrul vechi, cu străduţele sale pitoreşti, Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Monumentul Descoperitorilor, Parcul Naţiunilor, unde se află şi Oceanariul, un mall şi o splendidă faleză de unde se vede Podul Vasco de Gama. Poţi traversa Podul 25 Aprilie, asemănător celebrului Golden Gate, şi unde să urci la Statuia lui Isus, de unde Lisabona şi estuarului râului Tejo se văd în toată splendoarea lor. Dacă eşti bine chibzuit în privinţa timpului, poţi da o fugă şi în staţiunile de pe litoralul la Atlantic - Cascais şi Estoril, iar de neratat ar fi o seară într-un mic restaurant unde se cântă live fado.
Lisabona - Frankfurt
27 iunie: Lisabona 6.45 - 10.55 Frankfurt
Companie TAP. Preţ: 71 euro/persoană.
De la aeroport, există un tren care merge până la gara situată destul de aproape de zona centrală.
Cazare - hotel Bliss, 4 stele, preţ 279 euro/camera dublă/3 nopţi
Frankfurt este străbătut de râul Main, astfel că o plimbare pe generoasele sale maluri este un excelent prilej de a vedea oraşul. Dintre obiectivele care nu ar trebui ratate amintesc: Piaţa Romer, Catedrala, Opera, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, celebrul cartier Sachsenshausen, dar şi artera comercială Zeil şi zona zgârie-norilor, unde trebuie neapărat să urci în Main Tower, pentru vederi panoramice spectaculoase.
Frankfurt - Bucureşti
30 iunie: Frankfurt 15.30 - 18.40 Chişinău 20.00 - 20.40 Bucureşti
Companie: Air Moldova. Preţ: 187 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu