sâmbătă, 10 iunie 2017

Gran Canaria - una dintre perlele arhipelagului Canare

Chiar dacă şi la noi a venit vara, o destinaţie de plajă în orice moment al anului este Gran Canaria, una dintre insulele din arhipelagul Canare, care aparţin administrativ de Spania, dar se află în Oceanul Atlantic. Cel mai cunoscut oraş al acestei insule este Las Palmas de Gran Canaria şi te invit să descoperim împreună această frumoasă insulă, pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Lungimea plajelor de pe insula Gran Canaria este de 136km, aşa că este aproape imposibil să nu găseşti un colţ de plajă care să satisfacă şi cele mai exigente cerinţe. Dar dincolo de plajele extrem de generoase şi spectaculoase, polul turistic al insulei este oraşul Las Palmas. Oraşul a fost fondat în anul 1478, iar fostul sediu al guvernului insular, Casa de Colon,
se află în cel mai vechi cartier al oraşului, Vegueta.
Stilul arhitectural al oraşului, mai ales în centrul său vechi, încântă ochiul cu străduţe întortocheate, cu balcoane din lemn, cu palate mai mici sau mai mari în stil renascentist sau baroc. De asemenea, printre obiectivele care nu ar trebui ratate se numără Catedrala,
parcul Santa Catalina,
o serie de muzee interesante, dar şi cea mai cunoscută plajă de aici - Las Canteras.
Cum se ajunge în Las Palmas de Gran Canaria?
Există şi curse charter, care oferă la pachet şi cazare, dar pentru cine doreşte transport individual, o variantă bună ar putea fi:
20 iunie: Bucureşti 8.10 - 11.15 Madrid 15.50 - 17.00 Las Palmas
25 iunie: Las Palmas 10.00 - 13.45 Madrid 22.10 - 3.00 Bucureşti
Companie: Air Europa. Preţ: 364 euro/persoană.
De la aeroport, dacă hotelul nu îţi asigură transferul, ai un autobuz, care pleacă la fiecare 30 de minute, costul unui bilet fiind cuprins între 2,30 şi 2,95 euro, în funcţie de locul din oraş până unde doreşti să mergi.
În plus, la întoarcere, profitând de orarul de zbor, poţi vedea pentru câteva ore şi capitala Spaniei, Madrid.
Variante de cazare
AC Iberia Marriott, 4 stele, preţ 425 euro/camera dublă/5 nopţi
Santa Catalina 5 stele, preţ 540 euro
Exe Las Canteras, 4 stele, preţ 356 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu