vineri, 23 iunie 2017

La Bruxelles, la un festival

Dintre numeroasele evenimente culturale care au loc în multe oraşe din Europa, am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie şi Couleur Cafe Festival, care are loc la Bruxelles, în perioada 30 iunie - 2 iulie.
Capitala Belgiei este fără îndoială un oraş foarte frumos, cosmopolit, care are multe de oferit turistului mereu în luptă cu timpul... Punctul central al oraşului este Piaţa Mare, una dintre cele mai frumoase din Europa, în apropierea sa aflându-se unul dintre simbolurile oraşului - Menneken Pis. Tot în apropiere se află frumoase biserici, numeroase parcuri, iar pentru cei care ajung în zona sediului Comisiei Europene, merită să mai facă doar câteva zeci de metri pentru a vedea Arcul de Triumf din Cinquantenaire. Nu ar trebui ratat nici Atomiumului (aflat lângă parcul care găzduieşte acest festival), în apropierea căruia se află Mini-Europa, un parc prezentând în miniatură ţările membre ale Uniunii Europene. Şi, un amănunt deloc de neglijat, nu evita să mănânci o gofră! Sunt aici la mama lor şi sunt absolut delicioase!
La festival
Festivalul Couleur Cafe are loc anul acesta în Parcul Atomium, mărginit de celebrul simbol al capitalei belgiene. Detalii privind festivalul în sine - cine şi unde cântă, la ce ore, de unde se pot procura bilete, pe site-ul evenimentului - couleurcafe.be. Pentru a ajunge în zona parcului, poţi alege metroul (linia 6, staţia Heysel), tramvaiele 7 (staţia Heysel) sau 51, 93 (staţia Stadion), autobuzele 84, 88 (N18 - vineri şi sâmbătă; staţia Heysel).
Cum se ajunge la Bruxelles?
29 iunie: Bucureşti 6.20 - 8.20 Bruxelles Charleroi (Wizz Air)
3 iulie: Bruxelles Charleroi 16.40 - 20.25 Bucureşti (Ryanair)
Preţ: 180 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există autobuze, corelate cu orarul avioanelor, care ajung până la Gara Centrală din Bruxelles.
Variante de cazare
NH Brussels Carrefour de L'Europe, 4 stele, preţ 516 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Scandic Grand Place, 4 stele, preţ 330 euro
Hotel Warwick Grand Place, 5 stele, preţ 500 euro.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos articol! Imi doresc sa ajung in Bruxelles, cu siguranta ma voi inspira de aici :)

    RăspundețiȘtergere